Μια σοκαριστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα έφτασε στις δικαστικές αίθουσες τις προηγούμενες μέρες, με τον 50χρονο άνδρα που είχε προκαλέσει τρόμο στην πρώην σύζυγό του να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.
Ο άνδρας, ο οποίος είχε απειλήσει τη μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους ακόμη και σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο δικαστήριο σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών. Από αυτή, σύμφωνα με την απόφαση, θα εκτίσει πραγματικά τους δύο μήνες στη φυλακή.
Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συγκίνηση, καθώς η γυναίκα είχε βιώσει μια εφιαλτική κατάσταση, όταν ο πρώην σύζυγός της την κρατούσε εγκλωβισμένη και κατέγραφε τις απειλές του. Το περιστατικό είχε λάβει διαστάσεις, αφού ο 50χρονος εμφανιζόταν να κρατά ένα τσεκούρι και ένα πλαστικό δοχείο με βενζίνη, ενώ απειλούσε ότι θα της κάνει κακό.
Λάρισα: Οι δηλώσεις της μητέρας του θύματος και το ξέσπασμα της Αναστασίας Γιάμαλη
Η μητέρα του θύματος μίλησε στην εκπομπή «Εξελίξεις τώρα» για όσα συνέβησαν, ωστόσο ορισμένα από τα λόγια της προκάλεσαν την αντίδραση της Αναστασίας Γιάμαλη. Η μητέρα της γυναίκας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πάνε τελείωσαν αυτά. Αφού γλίτωσε, εντάξει, καλά είναι. Δόξα τω Θεώ. Δεν ήξερα τίποτα, έγινε αυτό που έγινε, τυχερό είχαμε, τελείωσαν όλα. Είχε τυχερό το κορίτσι, δόξα τω Θεώ, είναι το παιδί μου καλά, τέλος καλό, όλα καλά». Για τον δράστη δήλωσε: «Τίποτα δεν έχω να πω, να ‘ναι καλά το παιδί, γιατί έχει και γονείς».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση της παρουσιάστριας, η οποία εξέφρασε την έντονη διαφωνία της με αυτή την προσέγγιση. «Να είναι καλά; Τέλος καλό, όλα καλά; Κανένα τέλος καλό δεν είχαμε εδώ. Είχαμε ένα δίκαιο τέλος με τον συγκεκριμένο να καταδικάζεται. Ξενίζει, η αλήθεια είναι, η προσέγγιση της μητέρας. Κατανοώ τον φόβο και την επιφυλακτικότητα, αλλά κυρία μου να μου επιτρέψετε: Ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο», ανέφερε η Αναστασία Γιάμαλη.
Η δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας πως όσοι προχωρούν σε τέτοιες πράξεις απέναντι σε γυναίκες πρέπει να είναι εκείνοι που θα φοβούνται τις συνέπειες: «Να αρχίσουν να φοβούνται αυτοί που κάνουν τέτοια πράγματα σε γυναίκες που θεωρούν κτήματά τους και μάλιστα τα αναμεταδίδουν και live. Γιατί για τέτοιο τύπο μιλάμε. Να μην είναι καλά, να τιμωρηθεί για τις πράξεις του». Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 50χρονος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες. Αντίθετα, παραδέχθηκε τις πράξεις του και ζήτησε συγγνώμη από το θύμα, υποστηρίζοντας πως δεν θα υπάρξει ξανά κίνδυνος από την πλευρά του.
Η πρώην σύντροφός του βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου και παρακολούθησε τη διαδικασία σιωπηλή. Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, παράνομη οπλοφορία αλλά και παραβίαση δικαστικής απόφασης. Το περιστατικό είχε σημάνει συναγερμό στη Λάρισα, με την αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα και να ξεκινά διαπραγματεύσεις μαζί του. Οι αρχές κατάφεραν τελικά να τον αφοπλίσουν και να δώσουν τέλος στην ομηρία, όμως για τη γυναίκα το σοκ από εκείνες τις στιγμές παραμένει.