“Ερχόταν έτρωγε στο μαγαζί. Τον έβλεπα. Ήταν κλεισμένος τελευταία”: Αυτά είναι τα λόγια του κόσμου για τον 66χρονο που έδωσε τέλος στη ζωή του.
Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία
Ο άντρας που αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ήταν από τους παλιούς barman σε πασίγνωστο κατάστημα της Πάτρας τη δεκαετία του ’80, αργότερα διευθυντής σε ξενοδοχείο, εργάστηκε ακόμα και στο εξωτερικό.
Την Κυριακή του Πάσχα γευμάτισε γιορτινά με φίλους. Μάλιστα, επειδή ήταν άσχημα ψυχολογικά, τον παρακάλεσε, ο φίλος του όπως γράφει η εφημερίδα Πελοπόννησος να μείνει μαζί του κι όντως δεν πήγε στο σπίτι του, ούτε τη Δευτέρα. Την Τρίτη όμως πήγε, μαζί με τον φίλο του. Κι όταν έφθασαν, ο Γιάννης του έδωσε κάποια κλειδιά. Δεν πήγε όμως ο νους του ότι κάτι κακό μπορούσε να συμβεί. Έφυγε και λίγο αργότερα μάθαινε πως ο κολλητός του είχε προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Έκοψε τις φλέβες του και στη συνέχεια βούτηξε στο κενό από την ταράτσα.
Ο 66χρονος, δεν είχε γυναίκα και παιδιά, είχε όμως την στήριξη του αδελφού του. «Ερχόταν έτρωγε στο μαγαζί. Τον έβλεπα. Ηταν κλεισμένος τελευταία», είπε στην «Πελοπόννησο» ιδιοκτήτης ψησταριάς στην οποία σύχναζε.
Μόλις στα 66 του χρόνια
Οπως λένε ψυχολόγοι, πληθαίνουν οι περιπτώσεις ατόμων που προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα, ευρισκόμενοι σε ψυχικό αδιέξοδο, με τα περιστατικά ν’ αυξάνονται τις περιόδους των εορτών, τόσο της Πρωτοχρονιάς όσο και του Πάσχα.
Η πρόεδρος του ΣΟΨΥ Πατρών, Χριστίνα Μπίκου ανέφερε:«Ο 66χρονος, που έκοψε τις φλέβες του και μετά έπεσε από την ταράτσα, ήθελε να είναι βέβαιος ότι θα πεθάνει. Τις ημέρες των γιορτών παρατηρείται έξαρση των αυτοκτονιών καθώς για τους μοναχικούς ανθρώπους είναι πιο επώδυνες. Μπαίνουν σε σκέψεις. Συνήθως πίσω από μία αυτοκτονία υπάρχει ψυχιατρικό υπόβαθρο. Υπάρχει μία σκέψη, που αν την είχε συζητήσει, ίσως να αποτρεπόταν τελικά η αυτοκτονία. Οταν ζεις για παράδειγμα σε μία πολυκατοικία, ο γείτονας δεν μπορεί να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μένει δίπλα του με μία ιδιαιτερότητα. Είναι δύσκολο να μην καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα, όμως η εποχή και οι συνθήκες της ζωής μας, μας κάνουν αδιάφορους ως προς τον διπλανό μας».