Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Οργή από Μόσχα για την εκχώρηση της Μακεδονίας από Α.Τσίπρα – Π.Καμμένος: «Η Ρωσία θα μπλοκάρει την συμφωνία στο Σ.A.»

Ειδήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
by Newsroom 16.01.2019 19:16
Newsroom 16.01.2019 19:16
0

«Καταπέλτης» η Μόσχα δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, ο οποίος ζήτησε να «τηρηθεί η νομιμότητα και να γίνει σεβαστή η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να περάσει από το Σ.Α του ΟΗΕ με τον Π.Καμμένο να επιβεβαιώνει το ρωσικό «μπλόκο».

«Η Μόσχα δεν αντιτίθεται στο νέο όνομα για τη Μακεδονία, αλλά υπάρχει το θέμα νομιμότητας της τρέχουσας διαδικασίας, η οποία μπορεί να οφείλεται στο στόχο να οδηγηθούν όλες οι Βαλκανικές χώρες στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ.Λαβρόφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στην αρχή κάθε χρόνου.

Μάλιστα υποστήριξε πως η Μόσχα πάντα υποστήριζε ενεργά το διάλογο μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το θέμα διευθέτησης της ονομασίας ενώ απαντώντας προφανώς σε κείνους που κάνουν λόγο για προσπάθεια «παρεμπόδισης» της διαδικασίας, τόνισε:

«Πρώτη φορά ακούω ότι η έκκληση στην εφαρμογή της απόφασης του Σ.Α. μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια παρεμπόδισης στην επίλυση του ζητήματος που αφορά η κάθε απόφαση. Εννοώ τις αποφάσεις που ξεκίνησαν την όλη διαδικασία διαμεσολάβησης του ΟΗΕ για τη διευθέτηση της ονομασίας της Μακεδονίας, μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων».

Ο κ.Λαβρόφ έκανε σαφές ότι «εμείς δεν παίρνουμε θέση κατά της ονομασίας που τελικά ανακοινώθηκε. Πάντα στηρίζαμε ενεργά το διάλογο, τασσόμασταν υπέρ μιας λύσης με τρόπο που να ήταν αποδεκτός από τις κοινωνίες, τους λαούς και βέβαια τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μακεδονίας».

Ο κ. Λαβρόφ ωστόσο εκφράζει απορία για το θέμα νομιμότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

«Βάζουμε ερωτήματα κατά πόσο ήταν νόμιμη αυτή η διαδικασία και αν ξεκινά από την επιθυμία να βρεθεί συναίνεση μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων ή αν ξεκινά από την επιθυμία των ΗΠΑ να σύρουν τις βαλκανικές χώρες στο ΝΑΤΟ όσο γίνεται πιο γρήγορα ώστε να τερματίσουν κάθε επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή.

Αυτό είπαμε», ανέφερε ο Λαβρόφ και ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα δε συμφωνεί, επίσης, «με εκείνους που λένε ότι η Ρωσία δεν έχει θέση στα Βαλκάνια, όπως είπε πρόσφατα η Φεντερίκα Μογκερίνι. Ότι η Ε.Ε. δουλεύει ήδη στα Βαλκάνια και κανένας άλλος δεν έχει πλέον τίποτα να κάνει εκεί.

Βέβαια όταν συναντηθήκαμε το Δεκέμβριο στο Μιλάνο, μου εξηγούσε ότι δεν έγιναν κατανοητά σωστά τα λόγια της. Ίσως εμείς να μην καταλάβαμε …σωστά, διότι εκεί δρα και το ΝΑΤΟ, διαδραματίζει μάλιστα τον κύριο ρόλο.

Άρα εκεί που βρίσκεται η Ε.Ε. βρίσκεται και το ΝΑΤΟ και μάλιστα σε πρωταρχικό ρόλο.

Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι να γίνεται σεβαστή η θέση του Σ.Α. και αυτό σημαίνει ότι η λύση θα πρέπει να είναι νόμιμη.

Όταν όμως η ονομασία επικυρώνεται από έγγραφο που υπογράφεται όχι στο επίπεδο που απαιτείται από το Σύνταγμα, τότε αναρωτιόμαστε κατά πόσο είναι νόμιμη η όλη αυτή διαδικασία.

Όταν λοιπόν μας κατηγορούν για “θανάσιμα αμαρτήματα” για όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται στα Βαλκάνια, αναρωτιόμαστε πώς προσεγγίζουν οι δυτικοί συνάδελφοί μας αυτή την ξεδιάντροπη εκστρατεία που ξεκίνησε η Δύση παραμονές του δημοψηφίσματος όταν προσωπικά επικεφαλής κυβερνήσεων της Ε.Ε., ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ.α. καλούσαν από τα Σκόπια τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. μέσω της αλλαγής της ονομασίας.

Αυτό το ερώτημα έθεταν και όχι το ερώτημα για μια ονομασία που θα συμφιλιώσει τις δυο πλευρές. Θεωρώ ότι είναι προφανές το βρώμικο αυτής της προσέγγισης».

Ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας θύμισε επίσης τη θέση της χώρας του ότι σήμερα «οι ΗΠΑ και οι στενοί σύμμαχοι τους επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την έννοια του όρου, Διεθνές Δίκαιο, με μια τάξη πραγμάτων που θα στηρίζονται πάνω σε κάποιους… κανόνες».

Εν κατακλείδι σημείωσε ότι «για το Μακεδονικό υπάρχει απόφαση του Σ.Α. που απαιτεί να υπάρξει σεβασμός στα Συντάγματα των δυο χωρών και μόνο σε αυτό το πλαίσιο να αναζητηθεί λύση. Αλλά αντί αυτής της προσέγγισης, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, δεν εφαρμόζεται νομική προσέγγιση αλλά μια κάποια προσέγγιση στη βάση κάποιων κανόνων.

Εφευρέθηκε ένας… κανόνας που σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας, η συμφωνία υπογράφεται σε επίπεδο ΥΠΕΞ και όχι των Προέδρων των χωρών κλπ. Όσο για το δημοψήφισμα και τα αποτελέσματά του, αυτά μπορούν να μην λαμβάνονται υπ´ όψιν», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός.

Τί είπε ο Π.Καμμένος

Ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένος, εξαπέλυσε επίθεση χαρακτηρίζοντας τον Νίκο Κοτζιά, «διακινητή της τσάντας του Γιώργου Παπανδρέου», δήλωσε ότι αισθάνεται προδομένος από τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει αλλά θα μπλοκαριστεί στο Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα» τόνισε μεταξύ άλλων:

«Φεύγω από την κυβέρνηση τώρα που έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια στην Αθήνα» διευκρινίζοντας πως δεν μπορούσε να φύγει από την κυβέρνηση το καλοκαίρι, εξηγώντας πως «η συγκεκριμένη συμφωνία είναι διάτρητη διότι καταργεί το erga omnes και δεν έχει επικύρωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων».

Ο κ Καμμένος χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών «κουρελόχαρτο» και αποκάλυψε μάλιστα πως «η συμφωνία θα σταματήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ακόμη κι αν περάσει από Σκόπια και Ελλάδα»

Ο κ Καμμένος ισχυρίστηκε ότι η Συμφωνία Κοτζιά που υπογράφηκε στις Πρέσπες δεν είναι ίδια με αυτή που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή!

«Ο διακινητής της τσάντας του Γιωργάκη ο Κοτζιάς»

Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ για το Νίκο Κοτζιά τον οποίο χαρακτήρισε «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη» και για τον οποίο εξήγησε πως «φαίνεται να είχε δικό του σχέδιο σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Προδομένος δήλωσε ο κ. Καμμένος από τον πρωθυπουργό με τον οποίο συγκυβερνούσε μέχρι πρόσφατα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στο θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια δύο φορές όταν αρχικά ήταν να συζητηθεί αρχικά το θέμα της Συμφωνίας α) μετά τις εκλογές και δεν έγινε και β) όταν ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι θα ξαναδούν το θέμα το Μάρτιο και έρχεται τώρα στη Βουλή.

Σειρά αποκαλύψεων για το Ίδρυμα Σόρος αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μοίραζε 25 δις ευρώ εδώ και χρόνια σε πολιτικούς έκανε στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» ο Πάνος Καμμένος.

«Έχει προσωπική ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ενώ συμπλήρωσε «πως οι βουλευτές της ΝΔ έπρεπε ήδη να έχουν αντιδράσει με τη γεωγραφικού προσδιορισμού πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων»

Το θρίλερ των 151 και ο άγνωστος Χ

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρει τις 151 ψήφους που θέλει η Κυβέρνηση και αυτή η πιθανότητα να οφείλεται στους ΑΝΕΛ» προανήγγειλε από την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» και τη «Βεργίνα Τηλεόραση» ο Πάνος Καμμένος, ενώ για τον κ Ζουράρι τόνισε ότι «εάν ο κ Ζουράρις είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Βολές και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη «έριξε» ο κ Καμμένος από τη Βεργίνα Τηλεόραση λέγοντας πως η κ Μπακογιάννη είναι όνειδος για την πολιτική ζωή του τόπου και ότι του επιτίθεται για λόγους επιχειρηματικών συμφερόντων.

Πηγη: .pronews.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Ο ελληνικός σταυρός μπαίνει στα φανάρια – Τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνεις

    30.11.2025 23:58
  • Λακωνία: Έκρηξη και φωτιά σε καφετέρια γεμάτη κόσμο στη Νεάπολη – Δεν υπήρξαν τραυματίες

    30.11.2025 23:52
  • Μόλις μαθεύτηκε η χρονολογία της χειροβομβίδας που ανατίναξε τον 19χρονο Ραφαήλ και σοκάρει

    30.11.2025 23:29
  • Λούτσα: Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, που ήρθε για την ορκωμοσία της κοπέλας του και σκοτώθηκε – «Δυστυχώς είναι το παιδί μου…»

    30.11.2025 22:34
  • Έκτακτo για π.Αντώνιο – Τούμπα όλα στην υπόθεση

    30.11.2025 20:27
  • Έκτακτo για Σπύρο Μπιμπίλα

    30.11.2025 19:58
  • «Γιατί με πολεμάτε ακόμα;»: Πλάνταξε στο κλάμα ο Αναγνωστόπουλος όταν έμαθε πως η μικρή Λυδία άλλαξε επίθετο

    30.11.2025 19:15
  • ΣΟΚ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

    30.11.2025 18:59
  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραλύει η χώρα για δύο ημέρες

    30.11.2025 18:22
  • Φρικτό θανατηφόρο: Νεκρή η 17χρονη Αλίκη, θετικός στο άλκοτεστ ο οδηγός του μοιραίου διπλοκάμπινου

    29.11.2025 17:35

Δημοφιλή

06.12.2025 00:02

Θρήνος για την Ειρήνη – Πέθανε στα 53 της χρόνια – Ήταν...

05.12.2025 23:25

Νεκρή η μητέρα, θετική στο αλκοτέστ η οδηγός – Έπεσαν από τα...

05.12.2025 23:06

Έκτακτn είδηση για αγρότες, σoκ τι συνέβn πριν λίγο

05.12.2025 22:54

Αλεξανδρούπολη: Άσχημο παιχνίδι της μοίρας, για ζευγάρι! Πίσω από την κλειστή πόρτα,...

05.12.2025 22:38

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: Κλείνουν σταθμοί Μετρό στο κέντρο της Αθήνας

05.12.2025 22:03

EKTAKTO – Καραμπόλα πέντε οχημάτων

05.12.2025 21:38

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά τον «Byron» – Πότε θα «χτυπήσει» στη...

05.12.2025 20:46

ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

Πρόσφατα

05.12.2025 22:15

Ξάνθη: Ένοικοι γηροκομείου ποζάρουν ξανά για ένα ημερολόγιο – Δείτε φωτογραφίες από...

05.12.2025 22:03

EKTAKTO – Καραμπόλα πέντε οχημάτων

05.12.2025 21:38

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά τον «Byron» – Πότε θα «χτυπήσει» στη...

05.12.2025 21:27

Γωγώ Μαστροκώστα: Auτή έιναι η μορφή καρκίνου που πάσχει

05.12.2025 21:05

Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα κατάφερε, υπέστn...

05.12.2025 20:46

ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

05.12.2025 20:35

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

05.12.2025 20:26

Δάκρυσε και η Παναγία στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο...

05.12.2025 20:10

Ανακοπή καρδιάς: 6 προειδοποιητικά σημάδια που θα νιώσετε λίγες μέρες πριν

05.12.2025 19:46

Τραγωδία: Τρεις Νεκροί Αστυνομικοί και 13 τραυματίες – Πήγαν να κάνουν έξωση...

05.12.2025 19:25

Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Μόλις μαθεύτnκε η είδηση για την σχέση...

05.12.2025 19:14

Έκλεισαν και άλλη Εθνική Οδό οι αγρότες – Αποκλεισμός επ’αόριστον στην κυκλοφορία

05.12.2025 18:37

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Παραλύει» ξανά η χώρα – Μόλις ανακοινώθηκε

05.12.2025 18:18

Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Χρονοδιάγραμμα και κριτήρια

05.12.2025 18:08

Δεν τα κατάφερε η Αγγελική – Έφυγε σε ηλικία μόλις 49 χρονών

05.12.2025 17:44

Κακοκαιρία Byron: «Βούλιαξε» πασίγνωστη πόλη – Θυμίζει «Βενετία»

05.12.2025 17:32

ΕΚΤΑΚΤΟ Καιρός: Νέα πρόβλεψη Καλλιάνου – Τι έρχεται αύριο Σάββατο

05.12.2025 17:10

Έκτακτn είδηση για όσους έχουν Netflix, μόλις έγινε γνωστό

05.12.2025 16:51

ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΤΕ: ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΙΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ KINDER

05.12.2025 16:18

Πέθανε απομονωμένη στα 61 από καρκίνο η όμορφη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

05.12.2025 15:38

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στη Λούτσα:...

05.12.2025 15:03

Σοκ! Σκότωσε τους γονείς του και έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί…

05.12.2025 14:23

Αν πάτε να βγάλετε λεφτά και δείτε αυτό στο ΑΤΜ, φύγετε όσο...

05.12.2025 14:06

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here