Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Ο Ριχάρδος έκρυβε σε κρυφό καταφύγιο τον αμύθητο θησαυρό του και είχε βοηθούς Ρομά

Ειδήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
by Newsroom 29.11.2018 01:02
Newsroom 29.11.2018 01:02
0

– Ο Ριχάρδος και ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας τα… βρήκαν κι έστησαν μια “αυτοκρατορία” στο λαθρεμπόριο χρυσού – Απίστευτες αποκαλύψεις για το πώς δρούσε το πολυδαίδαλο κύκλωμα που έστελνε… πακέτα εκατομμυρίων ευρώ με λεωφορεία στην Τουρκία – Στο “κόλπο” και τουριστικά γραφεία – 89 συνολικά οι συλληφθέντες για την υπόθεση – Πώς η εξάρθρωση της σπείρας των Ρομά ξετύλιξε το κουβάρι για να συλληφθούν τελικά Ριχάρδος και… Σία

Νούμερα που ζαλίζουν, χρυσός αμύθητης αξίας και δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά. Αυτά είναι ορισμένα από τα ευρήματα των Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, που εξάρθρωσαν το πολυδαίδαλο κύκλωμα κλεπταποδοχής και λαθρεμπορίας χρυσού σε χώρες του εξωτερικού.

Περίπου 6.000.000 ευρώ το μήνα αποκόμιζε το κύκλωμα από το λαθρεμπόριο, καθώς έστελνε 100 έως 500 κιλά χρυσού κάθε μέρα στην Τουρκία με τουριστικά λεωφορεία που έφευγαν από την Αλεξανδρούπολη για Κωνσταντινούπολη, με καθημερινά δρομολόγια.

Κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να παίζει ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, με τις πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις και εμφανίσεις, προκειμένου να προωθεί τα 88 ενεχυροδανειστήρια που είχε στήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τα αντίστοιχα καταστήματα σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Ο Ριχάρδος και το… χρυσό υπόγειο

Στην υπερπολυτελή του έπαυλη στην Σαρωνίδα και μάλιστα σε κρυφό υπόγειο – καταφύγιο, ο Ριχάρδος έκρυβε έναν… θησαυρό. Βρέθηκαν πλήθος κοσμημάτων αλλά και πλάκες χρυσού, ενώ μεγάλος είναι και ο όγκος των εγγράφων που κατασχέθηκαν, καθώς σύμφωνα με τις Αστυνομικές πληροφορίες αυτά τα έγγραφα καταδεικνύουν την εμπλοκή του συγκεκριμένου ανθρώπου, στο πολυδαίδαλο κύκλωμα.

Μέχρι στιγμής οι Αστυνομικοί έχουν συλλάβει 89 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, ανάμεσά τους έναν Τούρκο υπήκοο Συριακής καταγωγής, ενώ στο κύκλωμα φέρεται να συμμετείχε ένας Κινέζος κι ένας ομογενής από το Καζακστάν, πυγμάχος, στου οποίου το σπίτι στο Χολαργό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κοσμημάτων, ράβδοι χρυσού, αλλά και όπλα.

Ριχάρδος – Αυτός ήταν ο ρόλος του

Ο ρόλος που φέρεται να παίζει ο Ριχάρδος, ή αλλιώς “βασιλιάς του Χρυσού”, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση ανοίγοντας σαν τα “μανιτάρια” τα ενεχυροδανειστήρια, προκειμένου οι Έλληνες να μπορούν άμεσα να του χορηγήσουν τα χρυσαφικά, τα κοσμήματα και τα κειμήλιά τους, είναι κεντρικός στο πολυδαίδαλο κύκλωμα, καθώς φέρεται ως ο άνθρωπος που έκανε τις μεγαλύτερες εξαγωγές παράνομου χρυσού σε Τουρκία, Ιταλία και Γερμανία.

Παράλληλα και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ασφάλειας Αττικής, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μαζί με τον Τούρκο υπήκοο, φέρονται ως οι αρχηγοί της μιας εκ των δυο ομάδων, που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως “μαυραγορίτες”, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, αρπάζοντας έναντι χαμηλών τιμών τα χρυσαφικά των Ελλήνων που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Σε αγαστή συνεργασία οι “μαυραγορίτες” των δύο ομάδων

Η δεύτερη ομάδα, με την οποία ο Ριχάρδος και η πρώτη ομάδα όπως προαναφέραμε συνεργάζονταν, επίσης δραστηριοποιούνταν τόσο σε καταστήματα ενεχυριάσεις κοσμημάτων, όσο και σε χρυσοχοΐα, αλλά και κοσμηματοπωλεία. Αρχηγός στην συγκεκριμένη ομάδα φέρεται 64χρονος γνωστός παλιός έμπορος χρυσού στην Αθήνα, οποίος είχε δημιουργήσει το δικό του κύκλωμα συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Οι δυο ομάδες ήταν σε πλήρη συνεργασία μεταξύ τους, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα τραστ, αποτελούμενο από 200 και πλέον καταστήματα, ενεχυροδανειστήρια, χρυσοχοΐα, κοσμηματοπωλεία, ακόμα και χυτήρια, προκειμένου ο χρυσός να μετατρέπεται σε πλάκες, να συσκευάζεται και τελικά να “φεύγει” με τρόπο παράνομο στην Τουρκία.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τις Αστυνομίες της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μάλιστα σε συνάντηση “κορυφής” που είχαν οι αρχηγοί των δυο ομάδων τον περασμένο Αύγουστο, είχαν συμφωνήσει να αγοράζουν τα χρυσά κοσμήματα 1.000 ευρώ κάτω από την ημερήσια τιμή του χρυσού παγκοσμίως, κλέβοντας ουσιαστικά του Έλληνες που έδιναν τα κοσμήματα τους σε αυτά τα καταστήματα.

Και τουριστικά γραφεία στο “κόλπο”

Το κύκλωμα είχε επεκταθεί ακόμα και σε εταιρίες μεταφορών και τουριστικών γραφείων στην Θράκη, προκειμένου να περνούν οι πλάκες χρυσού που έστελνε ο Ριχάρδος και τα άλλα μέλη των κυκλωμάτων στην Τουρκία, χωρίς να γίνεται η “δουλειά” αντιληπτή από τους υπαλλήλους του τελωνείου.

Χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζόμενου σε τουριστικό λεωφορείο εταιρείας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, καθώς είχε αποθηκεύσει στο λεωφορείο που θα έκανε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Κωνσταντινούπολη, 17 ράβδους χρυσού βάρους 24,6 κιλών, αξίας άνω των 600.000 ευρώ, ένα μεγάλο χρυσό νόμισμα και το ποσό των 12.000 ευρώ.

Στην κατοχή των δυο κυκλωμάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν “…πλάκες χρυσού, βάρους 30,4 κιλών, αξίας 545.000 ευρώ, πλάκες και καθαρός χρυσός, βάρους 6,2 κιλά, αξίας 235.600 ευρώ, 513 κιλά ασήμι, αξίας 220.590 ευρώ, 1121 χρυσές λίρες, αξίας 330.695 ευρώ, 360 χρυσά νομίσματα, 18 πολύτιμες πέτρες, δαχτυλίδι με πολύτιμη πέτρα, αξίας 56.900 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 850.000 ευρώ και επιταγές αξίας 60.500 ευρώ.”

Τα μέλη του κυκλώματος ξέπλεναν τα παράνομα κέρδη από την λαθρεμπορία χρυσού αγοράζοντας βίλες, οικόπεδα “φιλέτα”, πολυτελή αυτοκίνητα και κάνοντας χλιδάτη ζωή.

Άλλωστε μόνο οι μεταφορείς και οι συλλέκτες του χρυσού αμοίβονταν ανάλογα με τις ποσότητες που παρέδιδαν στα δυο κυκλώματα, με ποσά που ήταν δυνατόν να φθάσουν την ημέρα τις 50.000 και τις 70.000 ευρώ.

Το κύκλωμα της Μαφίας των Ρομά

Η έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το 2016 η Ασφάλεια Αμαρουσίου για την εξάρθρωση της Μαφίας των Ρομά και το κύκλωμα κλεπταποδοχής ουσιαστικά αποτέλεσε τον “μίτο της Αριάδνης” προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι των ερευνών και για το δαιδαλώδες κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού και να συλληφθεί τελικά ο Ριχάρδος και οι υπόλοιποι δεκάδες άνθρωποι που συμμετείχαν στα κυκλώματα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, δυο μήνες πριν την εξάρθρωση της Μαφίας των Ρομά, οι ερευνητές της Ασφάλειας είχαν βάλει στο μικροσκόπιό τους ένα ταξίδι που είχαν κάνει δυο γνωστοί Αθηναίοι Bon Viver στο Μιλάνο, σε έκθεση κοσμημάτων και ρολογιών, με σκοπό να πάρουν τιμές για συγκεκριμένα ρολόγια και διαμάντια που είχαν στην κατοχή τους, τουλάχιστον ο ένας από τους δυο και αποτελούσαν προϊόν κλοπής από την Μαφία των Ρομά.

Βέβαια ο ένας από τους δυο γνωστούς κοσμικούς είχε συλληφθεί στα πλαίσια της εξιχνίασης της γιγαντιαίας μαφίας των Ρομά που είχε πραγματοποιήσει πάνω από πέντε χιλιάδες κλοπές και ληστείες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τέλος, μια πληροφορία που έφθασε στους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αμαρουσίου και προέρχονταν από ανθρώπους που είχαν σχέση με την Μαφία των Ρομά και τους κλεπταποδόχους της, ουσιαστικά άπλωσε τις έρευνες και τους έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα την πλήρη εξάρθρωση της συμμορίας των λαθρεμπόρων.

Πηγή; tilestwra.com

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Ο ελληνικός σταυρός μπαίνει στα φανάρια – Τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνεις

    30.11.2025 23:58
  • Λακωνία: Έκρηξη και φωτιά σε καφετέρια γεμάτη κόσμο στη Νεάπολη – Δεν υπήρξαν τραυματίες

    30.11.2025 23:52
  • Μόλις μαθεύτηκε η χρονολογία της χειροβομβίδας που ανατίναξε τον 19χρονο Ραφαήλ και σοκάρει

    30.11.2025 23:29
  • Λούτσα: Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, που ήρθε για την ορκωμοσία της κοπέλας του και σκοτώθηκε – «Δυστυχώς είναι το παιδί μου…»

    30.11.2025 22:34
  • Έκτακτo για π.Αντώνιο – Τούμπα όλα στην υπόθεση

    30.11.2025 20:27
  • Έκτακτo για Σπύρο Μπιμπίλα

    30.11.2025 19:58
  • «Γιατί με πολεμάτε ακόμα;»: Πλάνταξε στο κλάμα ο Αναγνωστόπουλος όταν έμαθε πως η μικρή Λυδία άλλαξε επίθετο

    30.11.2025 19:15
  • ΣΟΚ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

    30.11.2025 18:59
  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραλύει η χώρα για δύο ημέρες

    30.11.2025 18:22
  • Φρικτό θανατηφόρο: Νεκρή η 17χρονη Αλίκη, θετικός στο άλκοτεστ ο οδηγός του μοιραίου διπλοκάμπινου

    29.11.2025 17:35

Δημοφιλή

06.12.2025 00:02

Θρήνος για την Ειρήνη – Πέθανε στα 53 της χρόνια – Ήταν...

05.12.2025 23:25

Νεκρή η μητέρα, θετική στο αλκοτέστ η οδηγός – Έπεσαν από τα...

05.12.2025 23:06

Έκτακτn είδηση για αγρότες, σoκ τι συνέβn πριν λίγο

05.12.2025 22:54

Αλεξανδρούπολη: Άσχημο παιχνίδι της μοίρας, για ζευγάρι! Πίσω από την κλειστή πόρτα,...

05.12.2025 22:38

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: Κλείνουν σταθμοί Μετρό στο κέντρο της Αθήνας

05.12.2025 22:03

EKTAKTO – Καραμπόλα πέντε οχημάτων

05.12.2025 21:38

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά τον «Byron» – Πότε θα «χτυπήσει» στη...

05.12.2025 20:46

ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

Πρόσφατα

05.12.2025 22:15

Ξάνθη: Ένοικοι γηροκομείου ποζάρουν ξανά για ένα ημερολόγιο – Δείτε φωτογραφίες από...

05.12.2025 22:03

EKTAKTO – Καραμπόλα πέντε οχημάτων

05.12.2025 21:38

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά τον «Byron» – Πότε θα «χτυπήσει» στη...

05.12.2025 21:27

Γωγώ Μαστροκώστα: Auτή έιναι η μορφή καρκίνου που πάσχει

05.12.2025 21:05

Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα κατάφερε, υπέστn...

05.12.2025 20:46

ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

05.12.2025 20:35

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

05.12.2025 20:26

Δάκρυσε και η Παναγία στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο...

05.12.2025 20:10

Ανακοπή καρδιάς: 6 προειδοποιητικά σημάδια που θα νιώσετε λίγες μέρες πριν

05.12.2025 19:46

Τραγωδία: Τρεις Νεκροί Αστυνομικοί και 13 τραυματίες – Πήγαν να κάνουν έξωση...

05.12.2025 19:25

Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Μόλις μαθεύτnκε η είδηση για την σχέση...

05.12.2025 19:14

Έκλεισαν και άλλη Εθνική Οδό οι αγρότες – Αποκλεισμός επ’αόριστον στην κυκλοφορία

05.12.2025 18:37

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Παραλύει» ξανά η χώρα – Μόλις ανακοινώθηκε

05.12.2025 18:18

Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Χρονοδιάγραμμα και κριτήρια

05.12.2025 18:08

Δεν τα κατάφερε η Αγγελική – Έφυγε σε ηλικία μόλις 49 χρονών

05.12.2025 17:44

Κακοκαιρία Byron: «Βούλιαξε» πασίγνωστη πόλη – Θυμίζει «Βενετία»

05.12.2025 17:32

ΕΚΤΑΚΤΟ Καιρός: Νέα πρόβλεψη Καλλιάνου – Τι έρχεται αύριο Σάββατο

05.12.2025 17:10

Έκτακτn είδηση για όσους έχουν Netflix, μόλις έγινε γνωστό

05.12.2025 16:51

ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΤΕ: ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΙΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ KINDER

05.12.2025 16:18

Πέθανε απομονωμένη στα 61 από καρκίνο η όμορφη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

05.12.2025 15:38

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στη Λούτσα:...

05.12.2025 15:03

Σοκ! Σκότωσε τους γονείς του και έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί…

05.12.2025 14:23

Αν πάτε να βγάλετε λεφτά και δείτε αυτό στο ΑΤΜ, φύγετε όσο...

05.12.2025 14:06

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here