Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Κρήτη: Έπνιξε τα τρία παιδιά του σε ποτάμι για να εκδικηθεί την σύζυγό του – Σήμερα είναι ελεύθερος

Ειδήσεις
ΕΚΔΙΚΗΣΗΠΑΙΔΙΑΠΟΤΑΜΙ
by Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 18.11.2023 12:28
Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 18.11.2023 12:28
0

Τα ψυχικά τραύματα από την τριπλή παιδοκτονία στον ποταμό Αλμυρό της Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 1999, δεν έκλεισαν ποτέ από τις καρδιές των ανθρώπων που έμειναν πίσω να θυμούνται τα τρία αγγελούδια που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του πατέρα τους.«Παγωμένο» από την τραγική είδηση, ολόκληρο το πανελλήνιο ζητούσε τότε την παραδειγματική τιμωρία του Γιώργου Μεταξάκη, του σατανικού πατέρα, ο οποίος θέλοντας να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του Αργυρώ Μεταξάκη για το χωρισμό τους, έπνιξε τα τρία από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους σπρώχνοντάς τα στο ποτάμι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Την πρωτότοκη κόρη του, την άφησε να ζήσει καταδικάζοντάς τη, να θυμάται για πάντα τα «ουρλιαχτά» των αδερφών της από τη φριχτή εκείνη ημέρα.

Μαζί με τα παιδιά του «σκότωσε» και την Αργυρώ

Ο Γιώργος Μεταξάκης, μια μέρα μετά το έγκλημά του συνελήφθη από τους αστυνομικούς ενώ προσπαθούσε να αποδώσει το θάνατο των παιδιών του σε ατύχημα. Καταδικάστηκε τρεις φορές ισόβια, μια για κάθε παιδί. Δεν παραδέχθηκε ποτέ τα εγκλήματά του κι από το 2018 κυκλοφορεί ελεύθερος. Μετά από 19 χρονια κατάφερε να αποφυλακιστεί με το Νόμο Παρασκευόπουλου από τις φυλακές Δομοκού. Μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Κρήτη, ζει μόνος του, εξαφανισμένος από τον τόπο που διέπραξε τα εγκλήματά του.

Η Αργυρώ Μεταξάκη μετά το φριχτό έγκλημα που άλλαξε σε μια στιγμή της ζωή της ,μάζεψε τα διαλυμένα της κομμάτια και στάθηκε βράχος όλα αυτά τα χρόνια στη μονάκριβη κόρη της που της χαρίστηκε η ζωή σε αντίθεση με τα αδέρφια της. Η Αργυρώ παρέμεινε στον τόπο της, μεγαλώνοντας με αξιοπρέπεια την κόρη της, δίνοντάς της φτερά να παντρευτεί και να φτιάξει τη δική της οικογένεια μακριά από το «μαύρο» από θλίψη και πόνο σπίτι της. Η Αργυρώ Μεταξάκη συνεχίζει να κοιτάζει μπροστά τη ζωή έχοντας μέσα στην καρδιά της τα τρία αγγελούδια της κι αφήνοντας πίσω τις σκιές του παρελθόντος.

«Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν τη δική τους τραγωδία και ανάλογα με το βάρος της προσαρμόζεται και η δύναμή τους. Καθοριστικό για μένα ήταν η επόμενη μέρα της τραγωδίας. Αν καταφέρεις από τις πρώτες κιόλας μέρες να βάλεις τη λογική πάνω από τ’ ανθρώπινα συναισθήματα, έχεις καταφέρει το αδύνατο» είχε πει η Αργυρώ Μεταξάκη, πριν από χρόνια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου της Κρήτης.

«Βγαίνοντας από την αίθουσα του διοικητή της Ασφάλειας που μόλις μου είχε ανακοινώσει ότι τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια της καρδιάς μου ήταν νεκρά, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν το ένα και μοναδικό κομμάτι που μου είχε μείνει. Έπρεπε να το κρατήσω ζωντανό πάση θυσία, το όφειλα στον εαυτό μου, μα πάνω απ’ όλα το όφειλα στα παιδιά μου, έπρεπε να συνεχίσουν να ζουν μέσα από εμάς. Κι έτσι την επόμενη μέρα κι ενώ τα τρία από τα τέσσερα αξιολάτρευτα πλάσματα που είχε φέρει στον κόσμο κείτονταν για τελευταία φορά κάτω από τη στέγη που τα σκέπαζε στο μικρό αυτό διάστημα της ζωής τους, η αδελφή τους περνούσε απ’ έξω με τη σχολική τσάντα στους ώμους, μ’ ένα μυαλό γεμάτο αναμνήσεις με αμέτρητα «γιατί» και με μια καρδιά κομματιασμένη, γεμάτη πίκρα και πόνο. Πέρασε έξω από το σπίτι λέγοντάς μου «εγώ θέλω να συνεχίσω να ζω» χωρίς να κοιτάξει μέσα, κοιτούσε μόνο μπροστά.Ήταν το μπαστούνι μου για να σηκωθώ από χάμω και ν’ αρχίσω να κοιτάζω κι εγώ μπροστά! Όσο για το αν έχω συγχωρέσει , εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος και το να μπορείς να συγχωρέσεις αυτούς που σου άρπαξαν και σου σκότωσαν τα όνειρα και τη ψυχή σου είναι θεϊκό .Κι εγώ είμαι μόνο ένας απλός άνθρωπος …»

Πως έπνιξε τα παιδιά του

Ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη του 1999 ο Γιώργος Μεταξάκης αποφασισμένος να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του για τον χωρισμό τους , έβαλε σε εφαρμογή το σατανικό του σχέδιο. Πήρε τα τέσσερα παιδιά του από το σπίτι που έμεναν με τη μητέρα τους με την πρόφαση να τα πάει βόλτα για να παίξουν. Η 12χρονη Κωνσταντίνα, ο 10χρονος Γιάννης, ο 4χρονος Νίκος κι ο 2 ετών αβάπτιστος γιος του, επιβιβάστηκαν στο αμάξι του πατέρα τους , ανέμελα να χαρούν το παιχνίδι μαζί του.

Όταν έφτασαν στον Αλμυρό ποταμό, ο Μεταξάκης έδεσε με τα κορδόνια των παπουτσιών του, την 12χρονη κόρη του πιστεύοντας ότι θα τρέξει να σώσει τα αδέρφια της, την ώρα που θα έπνιγε τους τρεις γιους του, στο ποτάμι. Την άφησε δεμένη μέσα στο αμάξι ενώ τα άλλα τρία τα έσπρωξε στο ποτάμι την ώρα που έπαιζαν ανυποψίαστα και τα εγκατέλειψε για να πνιγούν. Όταν επέστρεψε τρέχοντας στο αμάξι και τον ρώτησε φοβισμένη η 12 χρονη κόρη του για τα αδέρφια της , εκείνος της απάντησε ότι τα δηλητηρίασε. Αμετανόητος ο Μεταξάκης ,πήρε την κόρη του με το αμάξι από το σημείο και την εγκατέλειψε δεμένη μέσα στο αυτοκίνητο προκειμένου να φύγει και να προλάβει να κρυφτεί ο ίδιος. Όταν κατάφερε η 12χρονη να λυθεί, έτρεξε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κι έδειξε το σημείο που έπνιξε ο πατέρας της τα αδέρφια της.

Η σύλληψη του Μεταξάκη ήταν θέμα χρόνου.

Ο ίδιος, αμετανόητος με φτηνές δικαιολογίες προσπαθούσε να κρύψει από τους αστυνομικούς τα εγκλήματά του.

«Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά έπεσαν στο ποτάμι και στην προσπάθειά μου να τα ανασύρω, έριξα κατά λάθος και το μωρό στα ορμητικά νερά του ποταμού» είχε πει ο Μεταξάκης ενώ οι αστυνομικοί είχαν βρει κι ένα ημερολόγιο των 50 σελίδων μέσα στο αυτοκίνητό του, μεταξύ των οποίων ανέφερε : «Αγαπάω τα παιδιά μου αλλά εσύ μου τα στερείς …Έχω αρχίσει να τρελαίνομαι που δεν βλέπω τα αγόρια μου. Στο τέλος θα πιστέψω ότι δεν είναι δικά μου παιδιά. Για τη μόνη που είμαι σίγουρος είναι η Τάνια μου. Όταν πεθάνω να με κηδέψετε δίπλα στα παιδιά μου…»

Ενώ ο Μεταξάκης επέμενε στην αθωότητά του, το πόρισμα του ιατροδικαστή ανέφερε ότι τα παιδιά σπρώχτηκαν στο νερό όσο ήταν ακόμα ζωντανά με αποτέλεσμα να πνιγούν από τα ορμητικά νερά. Το άψυχο σώμα του 10χρονου Γιάννη είχε αμυχές καθώς προσπαθούσε να αντισταθεί από τα χέρια του πατέρα του , τη στιγμή που τον πετούσε με τη βία στο ποτάμι .

Το ημερολόγιο του Μεταξάκη ήταν αυτό που τον «έκαψε» για τα εγκλήματά του. Οι απειλές του για τις ζωές των παιδιών του, τις οποίες έκανε πράξη αλλά και οι συχνοί καβγάδες με την εν διάστάση σύζυγό του ήταν όλα καταγεγραμμένα από τον ίδιο, στο ημερολόγιό του.Τυφλωμένος από οργή επειδή τον χώρισε η Αργυρώ , της σκότωσε τα παιδιά για να την εκδικηθεί.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε τρεις φορές ισόβια αλλά μετά από 19 χρόνια εγκλεισμού του στη φυλακή και με την καλή διαγωγή του αναγνωρίστηκε η δυνατότητα να επανενταχθεί ομαλά στην κοινωνία, μακριά όμως από την Αργυρώ Μεταξάκη και την κόρη τους .

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Φωτοτυπία του πατέρα τους: Ο Νίκος Χατζηνικολάου ποζάρει με τα παιδιά του & τα γονίδια έκαναν το θαύμα τους

    14.09.2024 19:02
  • Έκπληκτος ο Αρναούτογλου: Ο Νίνο αποκάλυψε τι κάνει εδώ και χρόνια, με σκοπό να το δουν τα παιδιά του μετά τα 35

    01.08.2024 16:18
  • Δεν είναι μόνο το κύπελλο: Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα για τον Φορτούνη και τη γυναίκα του μετά από δύο παιδιά

    03.06.2024 12:37
  • “Μπαμπά να το πω;” Ο γιος του Μακαλιά αποκάλυψε τι όνομα θα πάρει η μικρή αδερφούλα του

    17.05.2024 12:31
  • “Πώς τα προλαβαίνεις όλα;” Η Δούκισσα μας δείχνει τα ταπεράκια των παιδιών για το σχολείο και αποθεώνεται

    13.05.2024 14:33
  • “Μια ποδοσφαιρική ομάδα στο σπίτι” Γυναίκα είναι μόλις 39 ετών και έχει ήδη 9 παιδιά

    13.05.2024 09:53
  • Μετά από 3 παιδιά και έναν ευτυχισμένο γάμο: Ανακοίνωσε τα ευχάριστα η Καλομοίρα, όλοι της εύχονται

    12.05.2024 14:42
  • Ζωγραφισμένοι τοίχοι, μοιάζει με παιδότοπο: Αυτό είναι το παιδικό δωμάτιο στο σπίτι της Οικονομάκου

    10.05.2024 13:08
  • Σπύρος Πώρος: Έχω πέντε παιδιά σε τρεις διαφορετικές ηπείρους

    08.05.2024 15:30
  • Πλασμένοι ο ένας για τον άλλον: Η γυναίκα της ζωής του Πλούταρχου και τα πέντε παιδιά που ολοκλήρωσαν το παραμύθι τους

    08.05.2024 10:28

Δημοφιλή

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

Πρόσφατα

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 17:50

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια...

04.12.2025 17:39

Κακοκαιρία Byron: Νεροποντή στην Αττική – Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

04.12.2025 17:10

Διαζύγιο βόμβα για πασίγνωστη κυρία της Ελληνικής τηλεόρασης, σoκ στην ελληνική showbiz

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here