Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Κλειστά σχολεία αύριο

Ειδήσεις
VIDEOΑΠΙΣΤΕΥΤΑΕΙΔΗΣΕΙΣ
by Konstantina S 31.03.2025 20:00
Konstantina S 31.03.2025 20:00
0

Κλειστά σχολεία αύριο (01/04) λόγω κακοκαιρίας: Πότε κλείνουν για Πάσχα 2025 – Πότε επιστρέφουν στα θρανία.

Κλειστά σχολεία αύριο

Κλειστά σχολεία αύριο (01/04): Μια τριήμερη κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για κλειστά σχολεία στη Σύμη αύριο, Πρωταπριλιά, 1η Απριλίου λόγω των επικείμενων έντονων φαινομένων.

Κλειστά σχολεία αύριο (01/04)
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σύμης ενημερώνει ότι λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να πλήξουν το Νότιο Αιγαίο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αποφασίζεται το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο την Τρίτη 1η Απριλίου,για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων.

Για σήμερα προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά επικίνδυνα από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και την Εύβοια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας – Χίου).

Κλειστά σχολεία αύριο (01/04): Πότε κλείνουν για Πάσχα 2025 – Πότε επιστρέφουν στα θρανία

Η σχολική χρονιά 2024-2025 φτάνει στη μέση της, με τους μαθητές να περιμένουν με ανυπομονησία την ανάπαυλα του Πάσχα, η οποία φέτος θα διαρκέσει 14 ημέρες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεκουραστούν μακριά από τα μαθήματα και τις σχολικές υποχρεώσεις.

Το Πάσχα 2025 πέφτει νωρίς, καθώς η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 20 Απριλίου. Αυτή η γιορτή, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Χριστιανοσύνης, φέρνει με τον εορτασμό της όχι μόνο θρησκευτική κατάνυξη αλλά και βαθύ πνευματικό νόημα για τους πιστούς, καθώς συμβολίζει την Ανάσταση του Ιησού Χριστού και την νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Το Πάσχα είναι κινητή εορτή, διαρκεί δύο εβδομάδες και ξεκινά με την Κυριακή των Βαΐων, που συμβολίζει την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, και ολοκληρώνεται την Κυριακή του Θωμά. Η πρώτη εβδομάδα, γνωστή ως Μεγάλη Εβδομάδα, είναι γεμάτη θρησκευτικές τελετές και νηστεία, ενώ η δεύτερη εβδομάδα, η Εβδομάδα του Πάσχα ή Λαμπροβδομάδα, είναι γεμάτη χαρά και

Η ημερομηνία του Πάσχα υπολογίζεται με βάση την πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία, αρκεί να μην συμπίπτει με το Εβραϊκό Πάσχα, και μπορεί να διαφέρει κάθε χρόνο. Το 2025, το Πάσχα πέφτει στις 20 Απριλίου, και φέτος η ημερομηνία συμπίπτει για Ορθόδοξους και Καθολικούς.

Ανατροπή: Πότε ανοίγουν τελικά τα σχολεία το 2025 – Όλες οι αργίες αναλυτικά

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων θα κάνουν μάθημα για τελευταία φορά την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025. Την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές, το σχολικό πρόγραμμα θα τηρηθεί κανονικά, με υποχρεωτική παρουσίαση και παρουσία μαθητών. Σε ορισμένα σχολεία, μάλιστα, οι τελευταίες ώρες ενδέχεται να αφιερωθούν σε μια μικρή γιορτή, ενόψει του Πάσχα.

Μετά τις διακοπές, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τη Δευτέρα 28 Απριλίου, αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά.

Αναμένεται σεισμός 8 Ρίχτερ στην Ελλάδα

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη βιβλική καταστροφή στην χώρα

Αναμένεται σεισμός 8 Ρίχτερ

Ο σεισμός στη Μιανμάρ συγκλόνισε τον κόσμο με την ισχύ του και το πόσα θύματα άφησε πίσω του, με τον Κώστα Συνολάκη να μιλά στο Πρώτο Πρόγραμα της ΕΡΤ για το αν μπορεί η χώρα μας να ζήσει αντίστοιχες στιγμές.

Ο καθηγητής, μετά από ερώτηση που δέχθηκε και βλέποντας όλες τις συγκλονιστικές στιγμές από το σεισμό της Μιανμάρ, απάντησε σχετικά με το εάν το ελληνικό τόξο θα μπορούσε να «δώσει» σεισμό ανάλογου μεγέθους: «Κάποια στιγμή το ελληνικό τόξο θα δώσει ένα μεγάλο σεισμό της τάξης των 8 ρίχτερ. Είμαστε στην εκατονταετία που μπορεί να συμβεί αυτό το γεγονός».

Η εκτίμηση του Κώστα Συνολάκη για ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα
Ερωτηθείς έπειτα, για το αν θα μπορούσε ένας αντίστοιχος σεισμός σε αυτό το μέγεθος να συμβεί στην επικράτεια, στην Ελλάδα, ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, παρέθεσε ως εξής την άποψή του: «Όπως έχω πει και στο παρελθόν, έχουμε πολύ κοντά μας μία πολύ μεγάλη σεισμική ζώνη, αυτή για το ελληνικό τόξο, το οποίο ξεκινάει από τη Μικρά Ασία, πηγαίνει νότια από την Ρόδο, νότια από την Κρήτη, δυτικά από την Πελοπόννησο, δυτικά από τα Επτάνησα».

«Και στο ελληνικό τόξο, ξέρουμε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει σεισμοί πάνω από 8 ρίχτερ (…). Οπότε από το ελληνικό τόξο κάποια στιγμή θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός».

«Υπάρχει βέβαια και το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, το οποίο περνάει κάτω από την Κωνσταντινούπολη και έρχεται προς την Ελλάδα. Στην καλύτερη περίπτωση οι σεισμοί αυτοί, οι πολύ μεγάλοι σεισμοί στην Ελλάδα, θα είναι υποθαλάσσιοι. Και σας θυμίζω ότι είχαμε το σεισμό της Αμοργού το 1956 που ήταν μεγέθους 7,5 με 7,7 και πάλι λόγω της εποχής εκείνης (…)».

«Ένας σεισμός πάνω από 8 αναμένεται να γίνετε στο ελληνικό τόξο κάθε 600 ή 800 χρόνια (…). Μπορεί λοιπόν, να επισυμβεί ένας σεισμός της τάξης αυτού του μεγέθους, 8 ρίχτερ. Βεβαίως μπορεί να γίνει. Δυστυχώς, αυτή είναι η γεωφυσική πραγματικότητα».

Μιανμάρ: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής
Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τη φρίκη του σεισμού στη Μιανμάρ, δείχνοντας την καταστροφή που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,7 Ρίχτερ την Παρασκευή (28/3). Η δόνηση είχε ως επίκεντρο την περιοχή κοντά στη Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και είχε τραγικές συνέπειες για τις γειτονιές και τις υποδομές της περιοχής.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν την καταστροφή

Οι εικόνες πριν και μετά την καταστροφή δείχνουν κτίρια που έχουν καταρρεύσει, γέφυρες που έχουν καταστραφεί και δρόμους που έχουν παραμορφωθεί. Ολόκληρες περιοχές ισοπεδώθηκαν από τη δύναμη του σεισμού, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Η κατάσταση παραμένει δραματική, με τις επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχίζονται για τρίτη μέρα. Διεθνείς και τοπικές ομάδες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια. Ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.600 νεκρούς, πάνω από 3.400 τραυματίες και 139 αγνοούμενους.

Η Μανταλέι, η περιοχή που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της ανείπωτης καταστροφής, με ολόκληρες γειτονιές να έχουν ισοπεδωθεί. Η καταστροφή αυτή σηματοδοτεί μια από τις πιο σοβαρές σεισμικές καταστροφές στην ιστορία της περιοχής.

Σε ανθρωπιστική κρίση η χώρα

Η Μιανμάρ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, καθώς ο ισχυρός σεισμός των 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή (28/03) προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές και αμέτρητες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1.600, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε γειτονικές χώρες όπως η Κίνα και η Ταϊλάνδη, ενώ κατέστρεψε βασικές υποδομές, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες διάσωσης. Οι κατεστραμμένες γέφυρες, αυτοκινητόδρομοι και σιδηροδρομικές γραμμές δυσκολεύουν την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στις πληγείσες περιοχές.

Ο Ερυθρός Σταυρός περιγράφει την κατάσταση ως μια «πολύπλευρη ανθρωπιστική κρίση», καθώς η φυσική καταστροφή επιδεινώνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της πολιτικής αστάθειας και των εσωτερικών συγκρούσεων.

«Δεν πρόκειται απλώς για μια καταστροφή. Είναι μια σύνθετη ανθρωπιστική κρίση που προστέθηκε στα υπάρχοντα προβλήματα», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ματέου, περιφερειακός διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για την Ασία και τον Ειρηνικό. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται ραγδαία και απαιτείται άμεση κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας.

Για την υποστήριξη των πληγέντων, ο Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη ξεκινήσει τη διανομή βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, είδη υγιεινής και προσωρινά καταλύματα. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση για οικονομική βοήθεια ύψους 113,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να μπορέσουν να παρασχεθούν σωτήριες υπηρεσίες σε τουλάχιστον 100.000 ανθρώπους.

Διεθνείς διασωστικές ομάδες καταφθάνουν στη χώρα για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όμως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Θρήνος στον ΣΥΡΙΖΑ

    11.01.2026 23:51
  • Στο πλευρό της Καρυστιανού ο πιο πλούσιος Έλληνας βουλευτής – Αυτός είναι

    11.01.2026 23:45
  • Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας

    11.01.2026 22:45
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ

    11.01.2026 22:38
  • Θρήνος σε παιδικό πάρτι, αντί για γενέθλια κάνουν κηδεία: Νεκpά 2 αδερφάκια, στο νοσοκομείο τα άλλα 13 παιδιά

    11.01.2026 21:57
  • Αεροπορική τραγωδία: Έξι νεκροί από πτώση αεροσκάφους – Γνωστός τραγουδιστής ανάμεσα στα θύματα

    11.01.2026 21:26
  • Ιράν: Στους 538 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών

    11.01.2026 20:52
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    11.01.2026 20:47
  • Γεμίζουν τα Νοσοκομεία: Αυτά είναι τα 2 χαρακτηριστικά πρώτα – πρώτα συμπτώματα που κανείς δεν δίνει σημασία αλλά «φωνάζουν» ότι κόλλησες Γρίπη Α

    11.01.2026 20:35
  • Προσοχή: Ανακαλείται ταχίνι με επικίνδυνο παθογόνο – Μην το καταναλώσετε

    11.01.2026 20:30

Δημοφιλή

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

12.01.2026 23:14

Έκτακτo από Πάτρα: Μόλις μαθεύτnκε για την Λόρα, με ποιον συναντήθηκε

12.01.2026 22:53

Γεωργία Κρητικού: Πώς είναι 5 μήνες μετά τον θάνατο της κόρης της,...

12.01.2026 22:20

Ματέο Παντζόπουλος – Ελένη Μενεγάκη : Μόλις μαθεύτηκε

12.01.2026 21:56

ΑΝΕΙΠΩΠΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ: Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός επιχειρηματίας

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here