Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Δεν έχει σβήσει ακόμα η πυρκαγιά – Έχει πάρει κλίση το πλοίο

Ειδήσεις
poiuyt
by Newsroom 29.08.2018 13:54
Newsroom 29.08.2018 13:54
0

Σοκαριστικές εικόνες από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα εν πλω! – Λόγω του νερού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση, έχει πάρει κλίση προς τ’ αριστερά! – Δεν έχει σβήσει ακόμα η φωτιά, δύσκολη η μάχη της κατάσβεσης δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής – Δύσκολες οι συνθήκες για τους πυροσβέστες καθώς υπάρχουν στο γκαράζ πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά – Όλο το χρονικό της νύχτας θρίλερ που έζησαν οι 875 επιβάτες και το 140μελές πλήρωμα!

Μάχη υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης (28.08.2018) δίνουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ακόμη και τώρα, σχεδόν 12 ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δεν έχει καταστεί δυνατό να σβήσει η φωτιά, αφού το γκαράζ Νο3 του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος είναι γεμάτο αυτοκίνητα και φορτηγά, ο χώρος περιορισμένος και οι πυροσβέστες δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς!

Η εικόνα του πλοίου να έχει πάρει κλίση προς τ’ αριστερά εξαιτίας του όγκου νερού που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση είναι σοκαριστική. Για καλή τύχη των 875 επιβατών και του 140μελούς πληρώματος που βρισκόταν στο πλοίο που ξεκίνησε στις 22:00 το βράδυ για τα Χανιά, κανείς δεν τραυματίστηκε. Το Ελευθέριος Βενιζέλος επέστρεψε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα περίπου στις 07:00 το πρωί της Τετάρτης (29.08.2018).

Η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο γκαράζ με αποτέλεσμα να καίγονται φορτηγά και ΙΧ όπως δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος. Περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και το πλήρωμα που μετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πως και από που ξεκίνησε η φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το μόνο γνωστό είναι πως ξέσπασε στο γκαράζ Νο3.

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.

Θα χρειαστεί ώρα για την κατάσβεση όπως είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αλλά το θετικό είναι πως δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, καθώς στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπήρχαν εύφλεκτα υλικά. Στην κατάσβεση συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Πειραιά.

Πάντως, η πυροσβεστική, με τη χρήση αφρού και νερού έχει καταφέρει να περιορίσει, σε μεγάλο βαθμό, τη φωτιά και γι’ αυτό άνοιξε ο καταπέλτης και απομακρύνθηκαν ήδη κάποια αυτοκίνητα.

Δείτε όλα όσα είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής


Νύχτα θρίλερ στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23:45 και ενώ  το πλοίο έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου έξω από την Ύδρα, όταν ξέσπασε η φωτιά. Το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 οχήματα.

Καπνοί γέμισαν τους χώρους του πλοίου και το κατάστρωμα, το πλήρωμα ενημέρωσε τους επιβάτες, ξύπνησε όσους κοιμόντουσαν στις καμπίνες τους και τους ζήτησε να βγουν στο κατάστρωμα.

Εικόνες μέσα από το πλοίο αποτυπώνουν τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι 875 επιβάτες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.


«Δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε» είπαν. Αμέσως αποφασίστηκε το πλοίο, με μικρή ταχύτητα να επιστρέψει στον Πειραιά.  Οι επιβάτες φόρεσαν σωσίβια και οι σωστικές λέμβοι ήταν έτοιμες να «κατέβουν» σε περίπτωση που χρειαζόταν. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε.

Γιγάντια κινητοποίηση

Στις 00:03 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού για τη φωτιά στο γκαράζ του Ελευθέριος Βενιζέλος και ενώ το πλοίο έπλεε ανατολικά της Ύδρας. Εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 – 6 μποφόρ

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι λιμενικές αρχές Πειραιά, Σπετσών, Ύδρας, Λαυρίου, Σαρωνικού, Αίγινας, Ναυπλίου, Πόρου, Ραφήνας και Σαλαμίνας και στην περιοχή έσπευσαν 11 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού, ενώ δεσμεύτηκαν τα Ε/Γ – Ο/Γ πλοία «BLUE HORIZON», «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», «BLUE STAR I», «BLUE STAR NAXOS», «ΝΗΣΟΣ ΠΟΡΟΣ», τα φορτηγά πλοία «SEACROWN I» σημαίας Μάλτας, «APUANA D» σημαίας Ιταλίας, «CENTURIUS» σημαίας Marsal Islands, «ERMIONI» Ν.Π. 11995, «YM BUSAN» σημαίας HONG KONG και «SAMANTHA» σημαίας Παναμά.

Στην περιοχή επίσης έσπευσαν η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΛΗΜΝΟΣ», εννέα ρυμουλκά πλοία, 13 ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο πλοία της Πυροσβεστικής, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα η Μονάδα Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος, η Μονάδα Αεροπλάνων Λιμενικού Σώματος, τέσσερα (ελικόπτερα και C130 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού, ενώ στο Κέντρο Συντονισμού (και αργότερα στο λιμάνι του Πειραιά) βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης, που είχαν τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης και ενημέρωναν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον απερχόμενο υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το τέλος της αγωνίας

Ήταν λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.08.2018) όταν το πλοίο της ΑΝΕΚ επέστρεψε στον Πειραιά και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου. Αμέσως ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της πυροσβεστικής υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου στις 07:00 το πρωί.

Οι επιβάτες του Ελευθέριος Βενιζέλος κατέβηκαν από την πλαϊνή πόρτα με μια σκάλα που χώραγε δυο άτομα και γι’ αυτό η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Με λεωφορεία κατευθύνθηκαν εκτός λιμανιού όπου τους περίμεναν εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι.

https://www.youtube.com/watch?v=d9AfwkuvHLs?wmode=transparent&modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0

Εικόνες μέσα από το πλοίο

Φωτογραφίες ekriti.gr

Ευχαριστίες από την ΑΝΕΚ

Τις ειλικρινείς ευχαριστίες σε όσους στάθηκαν στο πλευρό τους για την επιτυχή αντιμετώπιση του συμβάντος με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πειραιάς-Χανιά, εκφράζουν, σε ανακοίνωση, η εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου.

«Απευθύνουμε θερμά ευχαριστώ στο Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και στην ομάδα της ΕΜΑΚ, για την άμεση κινητοποίηση και συμβολή τους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία εκφράζει, επίσης, τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος με την παρουσία και την επίβλεψή του συνέβαλε στον αποτελεσματικό συντονισμό της επιχείρησης.

Άλλωστε, η εταιρεία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα πλοία και τα πληρώματα των Βlue Star 1, Knossos Palace και Blue Horizon για τη στήριξη, την αλληλεγγύη και την ταχύτατη ανταπόκρισή τους, αλλά και για τα μικρότερα βοηθητικά πλοία που έσπευσαν να παραπλεύσουν με το Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ΑΝΕΚ ευχαριστεί, τέλος, θερμά όλους τους επιβάτες για τη συνεργασία, την ψυχραιμία και την κατανόηση που έδειξαν, ακολουθώντας τις οδηγίες του πληρώματος.

[newsit] [ekriti]

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Γκρέμισε το facebook! Ο απίστευτος τιμοκατάλογος αυτού του καφενείου θα σας φέρει κρίση γέλιου… (PHOTO)

    05.10.2018 11:31
  • Άντρας έστειλε τη γυναίκα του στη φυλακή επειδή έλεγξε κρυφά το κινητό του τηλέφωνο ενώ κοιμόταν

    04.10.2018 14:32
  • Μία νέα και όμορφη γυναίκα στο τιμόνι του ΚΤΕΛ Λάρισας

    02.10.2018 13:27
  • Η ζωή μου βυθίστηκε μαζί του στο ναυάγιο του Σάμινα

    27.09.2018 11:21
  • Ο ΑΝΤ1 ανατρέπει τα δεδομένα του ανταγωνισμού με τις μέρες μετάδοσης του reality επιβίωσης

    27.09.2018 11:14
  • Νοσηλεύτριες πατάνε στο κεφάλι 92χρονη γυναίκα με άνοια για να τη βάλουν στο κρεβάτι της

    25.09.2018 11:01
  • Ανατριχιαστική προφητεία του Αγίου Κοσμά: «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα»

    23.09.2018 11:25
  • Νεογέννητο λίγων λεπτών αγκαλιάζει τρυφερά τη μαμά του για πρώτη φορά

    22.09.2018 14:40
  • Αυτός είναι ο κοσμηματοπώλης που έδειρε με κλοτσιές τον ληστή που πέθανε στην Ομόνοια

    22.09.2018 14:35
  • Η μεγαλύτερη αυταπάτη του νεοέλληνα είναι ότι ζει σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα

    21.09.2018 12:44

Δημοφιλή

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

Πρόσφατα

05.12.2025 09:55

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

05.12.2025 09:32

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ 112...

05.12.2025 09:22

Χειμώνας 2026: Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν μια «παραμυθένια» περίοδο, ο...

05.12.2025 08:58

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ...

04.12.2025 23:59

Θρήνος για τον Χρήστο που πέθανε μόλις 29 χρονών

04.12.2025 23:49

Γιατί πρέπει να αφήνουμε το κλειδί πάντα στην πόρτα το βράδυ; Τι...

04.12.2025 23:34

Κακοκαιρία Byron: Κατολισθήσεις και πλημμύρες έφεραν οι βροχοπτώσεις

04.12.2025 23:14

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική όλο το βράδυ – Οι 5...

04.12.2025 22:42

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ INTERCITY ME 400 EΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

04.12.2025 22:17

Έκλεισαν τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ουρές χιλιομέτρων

04.12.2025 21:53

EKTAKTO: Γενικό μπλακ άουτ τώρα λόγω κακοκαιρίας

04.12.2025 21:38

Η υπερβολική κατανάλωση αυτών των 4 φαγητών καθημερινά θα καταστρέψει ακόμη και...

04.12.2025 21:25

Μόλις ανακοινώθηκε: «Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

04.12.2025 21:12

Χιόνι και μέσα στην πόλη: Η εβδομάδα του Δεκέμβρη που θα κάνει...

04.12.2025 20:58

Δυσάρεστα νέα για την υγεία της Χρυσούλας Διαβάτη – Μόλις έγινε γνωστό

04.12.2025 20:30

Αuτά είναι τα 3 ζώδια που το μυαλό τους στροφάρει με χίλια...

04.12.2025 20:05

Βόμβα στην υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Καλογήρου: Του έκοψαν το

04.12.2025 19:45

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Ξεκινούν οι πληρωμές, πώς να το υπολογίσετε

04.12.2025 19:33

Ανακαλείται πασίγνωστο προϊόν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ – Περιέχει επικίνδυνη...

04.12.2025 19:16

Πώς μας προειδοποιεί το συκώτι ότι είναι υπερφορτωμένο

04.12.2025 19:04

Παρασκευή Κουτσαΐδη: H τυφλή μαθήτρια από την Κρήτη που αρίστευσε στις εξετάσεις

04.12.2025 18:52

Κακοκαιρία: Ισχυρός πυρήνας καταιγίδας στη Δυτ. Αττική – Στο «κόκκινο» 7 περιοχές...

04.12.2025 18:28

Συγκλονιστικό βίντεο: Χείμαρρος «κατάπιε» ΙΧ – Τρεις άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή

04.12.2025 18:19

Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here