Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Εύα Καϊλή: Πάνω από μια ώρα η απολογία της – Πότε θα βγει η απόφαση

Ειδήσεις
ΑΠΟΛΟΓΙΑΕΥΑ ΚΑΙΛΗ
by Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 22.12.2022 12:56
Μελαχρινή Τριανταφυλλοπούλου 22.12.2022 12:56
0

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:30 (ώρα Ελλάδας) η διαδικασία της απολογίας της πρώην Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή που βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για διαφθορά. Η απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές αρχές για το σκάνδαλο Qatargate κράτησε πάνω από μία ώρα και οι δικηγόροι αμέσως μετά έκαναν τις δηλώσεις τους.

Ποιος θα αποφασίσει για την τύχη της Εύας Καϊλή

Μετά το πέρας της διαδικασίας, που κράτησε περισσότερη από μια ώρα ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταξύ άλλων, επανέλαβε πως η κ. Καϊλή είναι αθώα, ενώ τόνισε πως δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ και από κανέναν.Από την πλευρά του, ο βέλγος δικηγόρος, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε πως η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή θα εκδοθεί πιθανώς αργά σήμερα το βράδυ.«Όπως σας είπαμε και στα Γαλλικά, η διαδικασία είναι απόρρητη, δεν μπορούμε να μπούμε στην ουσία, το απόγευμα θα βγει η απόφαση. Τα είπαμε όλα μας τα επιχειρήματα: η κ. Καϊλή ποτέ δεν έχει δωροδοκηθεί, η κ. Καϊλή είναι αθώα» είπε χαρακτηριστικά στα ελληνικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Όλαόσα είπαν οι δύο δικηγόροι

«Τα χρήματα ήταν του Παντσέρι. Δεν ήταν δικά μου, ούτε του Φραντσέσκο αυτά τα χρήματα στη βαλίτσα» φέρεται να έχει δηλώσει στις Αρχές η Εύα Καϊλή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il fatto Quotidiano».

Η ίδια τόνισε επίσης, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παντσέρι είχε φέρει μετρητά στο σπίτι όπου έμενε με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. «Πριν από τον κοροναϊό είχε αφήσει κάποια χρήματα και μετά ήρθε και τα πήρε. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο περισσότερο από το διαμέρισμά του», φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή στις Αρχές.

«Ο λόγος;», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Νομίζω ότι οφείλεται στην ασυλία μου. Ήταν ο σύντροφος που «κρατούσε κάτι γι’ αυτόν» και ίσως «και για το σημερινό αφεντικό του Αντόνιο Κοτσολίνο». Αυτά φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία κατέληξε να συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τις μίζες στην ΕΕ, μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Ή μάλλον εξαιτίας του συντρόφου της. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Η προδοσία

«Η Καϊλή εμπιστεύτηκε τον Τζόρτζι, αλλά αυτός την πρόδωσε», δήλωσε ο δικηγόρος της μετά το τέλος της 4ωρης συνάντησής τους χθες στις φυλακές Χάρεν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων σχετικά με τις ομολογίες της Καϊλή «δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».Η Εύα Καϊλή στις δύο καταθέσεις της ενώπιον της Αστυνομίας (10 Δεκεμβρίου) και ενώπιον του δικαστή Μισέλ Κλεζ (11 Δεκεμβρίου) είχε δώσει πολλά ονόματα. Και μερικά από αυτά είναι βαριά, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα. Για παράδειγμα, εκείνους τους ανθρώπους που προσπάθησε να προειδοποιήσει τηλεφωνικά αμέσως μετά την έφοδο της βελγικής αστυνομίας στο σπίτι της, όπου βρέθηκε το ποσό των 150.000 ευρώ.

Η Καϊλή κάλεσε πρώτα τον Παντσέρι αλλά και τους Βέλγους σοσιαλιστές ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα, οι οποίοι επίσης ερευνώνται από την ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών: επί του παρόντος, κανένας από τους δύο δεν έχει συλληφθεί.Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στις καταθέσεις της υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τις δραστηριότητες που είχε ο σύντροφός της μαζί με τον Παντσέρι, αν και ο τελευταίος «ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του Φραντσέσκο: ο Τζόρτζι ενήργησε ως μεσάζων του επειδή αισθανόταν πως είχε ηθική υποχρέωση απέναντί του καθώς και απέναντι στον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο», φέρεται να είπε η Καϊλή. Δεν εμπιστευόταν τις δραστηριότητες που αναλάμβανε ο σύντροφός της με τον Παντσέρι και Κοτζολίνο. Αλλά «ο Φραντσέσκο δεν μπορούσε να πει όχι, ήταν πολύ ευγενικός. Ίσως θα έπρεπε να είχα πει κάτι γιατί είμαι μεγαλύτερη».

«Ο Παντσέρι είχε ξαναφήσει χρήματα στο σπίτι μας»

Όσον αφορά στα μετρητά που βρέθηκαν στην κατοχή της Ελληνίδας ευρωβουλευτού (περίπου 750.000 ευρώ), σύμφωνα με την Καϊλή, τα χρήματα υπήρχαν εκεί εδώ και τρεις ή τέσσερις μήνες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.«Η βαλίτσα ήταν για τον Παντσέρι», φέρεται να είπε η Καϊλή στις Αρχές, αναφερόμενη στα χρήματα που εμπιστεύτηκε στον «ανυποψίαστο» πατέρα της, ενώ τα υπόλοιπα 150.000, όπως ισχυρίζεται, ήταν «χρήματα που ο Τζόρτζι είχε δανειστεί για το σπίτι». Μάλιστα, ισχυρίζεται πως ο σύντροφός της δυσκολευόταν να καλύψει τα έξοδα για την αγορά του νέου τους σπιτιού, σε σημείο που «η υποθήκη ήταν στο όνομά μου, εγώ πληρώνω γι’ αυτήν και τις εργασίες στο σπίτι. Μπορείτε να το δείτε από την πιστωτική μου κάρτα. Τα μετρητά είναι η συνεισφορά του συντρόφου μου. Υπήρχαν 5.000 ευρώ σε ένα χρηματοκιβώτιο και 5.000 ευρώ σε ένα άλλο», φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με την Il Fatto di Quiotidiano.

Η αναφορά στον σύντροφό της

Και συνεχίζει η Καϊλή: «Ο Φραντσέσκο δεν έχει πολλά χρήματα, επειδή δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα. Είναι επίσης νεότερος από εμένα. Ξέρω ότι δανείζεται από τους γονείς του ανά διαστήματα. Ίσως και από τον Αντόνιο (σ.σ.: Παντσέρι). Το ξέρω γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελε, αλλά δεν είχε τα μέσα».Βέβαια, η Καϊλή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα χρήματα αυτά να ανήκαν και σε άλλους. «Ξέρω ότι κάτι κρατούσε για το πρώην αφεντικό του, τον Παντσέρι, ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, τον Κοτσολίνο», φέρεται να είπε και πρόσθεσε: «Αλλά δεν έχω σκεφτεί ποτέ την προέλευση αυτών των χρημάτων».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η Εύα Καϊλή αναφέρεται στη «συνήθεια» του Παντσέρι να αφήνει χρήματα στο σπίτι τους. «Πριν από τον κοροναϊό είχε αφήσει κάποια χρήματα και μετά ήρθε να τα πάρει», λέει η Καϊλή αναφερόμενη στον Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα. «Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο περισσότερο από το δικό του διαμέρισμα. Δεν ξέρω εάν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απολαμβάνω κοινοβουλευτική ασυλία». Επιπλέον, προσθέτει: «Τις είδα χθες (τις τσάντες με τα μετρητά) γιατί ήξερα ότι ο Αντόνιο του είχε δώσει μια μικρή βαλίτσα που τώρα είναι μεγάλη. Ο Αντόνιο ερχόταν για καφέ ακόμη κι όταν εγώ δεν ήμουν στο σπίτι. Ο Αντόνιο και ο Φραντσέσκο είναι πολύ κοντά».Στη συνέχεια, η Εύα Καϊλή αφηγείται ένα άλλο επεισόδιο σχετικά με χρήματα: «Είχα βγάλει 20.000 ευρώ από έναν από τους λογαριασμούς μου στην Ελλάδα και τα είχα στο σακάκι μου. Αλλά το έκανα μόνο μία φορά. Ξέρω ότι δεν μπορώ να μεταφέρω περισσότερα από 10.000 ευρώ».

Ποιους άλλους “καίει” η Εύα Καϊλή

Η ανάκριση της Καϊλή, σύμφωνα με την Il Fatto Quotidiano, παρέχει επίσης πολλές ενδείξεις για το ποιος ήταν ο πυρήνας της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης και τα άτομα που, τουλάχιστον σύμφωνα με την ίδια, περιφέρονται γύρω από αυτήν. Και η Καϊλή δίνει πολλά ονόματα. Ξεκινώντας από εκείνους που σκέφτηκε να προειδοποιήσει αμέσως μετά την επιδρομή στο σπίτι της στις Βρυξέλλες: «Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια, προσπάθησα να πάρω τον Ταραμπέλα, μετά την Αρένα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώριζαν γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε».

Μετά από αυτά, ο δικαστής Μισέλ Κλεζ φέρεται να την πίεσε περισσότερο. «Ποιος είναι γύρω από τον Παντσέρι; Θέλουμε δύο λομπίστες που τον βοηθούν στο έργο του», ρώτησε ο δικαστής, με την Εύα Καϊλή να απαντά: «Ο Τζιουζέπε Μερόνι, ο προηγούμενος βοηθός του, που εξακολουθεί να τον βοηθάει. Νταβίντε… δεν ξέρω το επώνυμό του, αλλά καταλαβαίνω ότι εργάζεται εκεί. Σιμόνα, Καρόλα και Φραντσέσκα. Ο Παντσέρι συνήθιζε να τους βοηθάει και ήταν ένα quid pro quo».Πιθανώς τα ονόματα που αναφέρονται είναι αυτά κάποιων βοηθών: του πρώην βουλευτή του PD, Zoggia, και νυν βοηθού του ευρωβουλευτή των Δημοκρατικών Pietro Bartolo, της Carola Bennato, τώρα στη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Francesca Garbagnati, βοηθού της ευρωβουλευτού του Alessandra Moretti, σημειώνει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Εύα Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρούν σε διαζύγιο

    22.11.2024 10:40
  • Σάστισαν όλοι – Εμφανίστηκε σήμερα η Εύα Καϊλή στο Ψυχικό – Πανέμορφη με ολόσωμη φόρμα

    06.10.2024 19:47
  • Εγκαταλείπει την Ελλάδα, ξεκινάει νέα καριέρα: «Προδομένη» απ’όλους η Εύα Καϊλή μετά τη φυλακή «Εκεί μετακομίζω»

    04.08.2024 12:06
  • Είδε την κάμερα και κρύφτηκε: Στην Ελλάδα για διακοπές η Εύα Καΐλή μόνη της & η αποκάλυψη για τη σχέση με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

    25.06.2024 20:56
  • “Δεν φοβάμαι πλέον” Στην Ελλάδα η Εύα Καϊλή – Η σπάνια εμφάνιση μπροστά στην κάμερα

    25.06.2024 14:19
  • Βαφτίζει την κόρη της η Εύα Καϊλή – Αυτό είναι το όνομα που θα πάρει & οι διάσημοι νονοί

    07.03.2024 22:43
  • Σε πελάγn εuτυχίας η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – Μαθεύτηκαν σήμερα τα εuχάριστα

    06.03.2024 20:47
  • Τρία χρόνια μετά την κορούλα: Έσκασαν τα ευχάριστα για Εύα Καϊλή – Φραντζέσκο Τζιόρτζι, όλοι τους εύχονται

    06.03.2024 13:44
  • Εμφανώς πιο αδύνατη και με καστανά μαλλιά: Μια “άλλη” Εύα Καϊλή, σούσουρο με τις φώτο που διέρρευσαν

    28.02.2024 16:58
  • «Δοκίμαζε σκυλοτρόφες»: Έτσι επιβίωνε ο παλαιοχριστιανός Μανώλης – Η σοκαριστική αποκάλυψη

    21.02.2024 17:14

Δημοφιλή

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

12.01.2026 23:14

Έκτακτo από Πάτρα: Μόλις μαθεύτnκε για την Λόρα, με ποιον συναντήθηκε

12.01.2026 22:53

Γεωργία Κρητικού: Πώς είναι 5 μήνες μετά τον θάνατο της κόρης της,...

12.01.2026 22:20

Ματέο Παντζόπουλος – Ελένη Μενεγάκη : Μόλις μαθεύτηκε

12.01.2026 21:56

ΑΝΕΙΠΩΠΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ: Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός επιχειρηματίας

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here