Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Ειδήσεις
ΔΙΑΦΟΡΑ
by Newsroom 28.05.2019 14:23
Newsroom 28.05.2019 14:23
0

Την παραίτησή της υπέβαλλε στον Πρόεδρο της Βουλής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Στην επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ότι παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής. Πότε είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου υπέβαλλε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Βουλής και έστειλε και επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα. Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είναι βουλευτής Β’ Πειραιώς και είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα είχε γράψει και τραγούδι για τον Αλέξη Τσίπρα που είχε γίνει viral. Προερχόταν από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη από την οποία όμως είχε ανεξαρτητοποιηθεί πριν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο newsit.gr η κα Μεγαλοοικονόμου δεν αποκάλυψε τι περιέχει η επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω να σας πω τίποτα, αυτήν τη στιγμή. Έγινα ανεξάρτητη βουλευτής, έχω στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με τους λόγους για τους οποίους έγινα ανεξάρτητη, αύριο που θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες θα διαβάσει τους λόγους αυτούς και, αν θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει την επιστολή μου και να μου δώσει την ευκαιρία να εξηγήσω και εγώ τους λόγους αυτούς. Περιμένετε ως αύριο και όλα θα λυθούν, το μυστήριο θα λυθεί. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω τώρα. Αύριο που θα διαβάσει την επιστολή ο πρωθυπουργός θα την δημοσιοποιήσω και εγώ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχει καμία σχέση η ανεξαρτητοποίησή μου με το αποτέλεσμα των εκλογών. Την απόφαση για ανεξαρτητοποίηση είχα ανακοινώσει σε συναδέλφους και πριν τις εκλογές, αλλά περίμενα πρώτα να γίνουν οι εκλογές και μετά να στείλω την επιστολή παραίτησής μου».

Πότε προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ
Η προσχώρηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στο ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, αφού προηγήθηκε επιστολή της στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την προσχώρησή της στο κόμμα “η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές”.

Η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στη Β’ Πειραιώς είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα της, στις 10 Ιουλίου 2017.

Με δήλωσή της η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή: «Σήμερα, Δευτέρα 10/07/2017, δήλωσα με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου την παραίτησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της “Ένωσης Κεντρώων”. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συμπόρευσης με την Ένωση Κεντρώων, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά, πρωτίστως τον Πρόεδρο, Βασίλη Λεβέντη, αλλά και τα λοιπά μέλη του κόμματος για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. Ευελπιστώ ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό». Ακολούθησαν έντονοι καβγάδες με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

Η “χρυσή” κυρία της Βουλής
Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1951. Εξελέγη βουλευτής Β΄ Πειραιώς με την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Πέρασε την πόρτα της Βουλής χωρίς να δώσει τη μάχη του «σταυρού». Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν είχε κατέβει υποψήφια. Εμφανίστηκε ξαφνικά, πρώτη, στο ψηφοδέλτιο της “Ένωσης Κεντρώων”, στην Β’ Πειραιά, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς που έγιναν με “λίστα”. Διαφώνησε με την πολιτική του κόμματος και ανεξαρτητοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με δήλωσή της, το γυαλί με την Ένωση Κεντρώων έσπασε γιατί “είχαν συμβεί πολλά, δεν είχα συνεργάτες να με βοηθήσουν, μου ορίστηκαν δύο από τον πρόεδρο για να καλύψει τις δικές του υποχρεώσεις, αλλά ήταν εντελώς ακατάλληλοι”.

Τον Ιανουάριο του 2018 εντάχθηκε ως συνεργαζόμενη βουλευτής, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έχει σπουδάσει λογιστικά και γραμματεία επιχειρήσεων και εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει τέσσερα εγγόνια.

Το ριφιφί στο εργοστάσιό της
Είναι επιχειρηματίας στον χώρο του κοσμήματος στον Πειραιά, με δραστηριότητες στην Αργυρούπολη και στα Κύθηρα. Το 1994 έγινε ένα φοβερό ριφιφί στο εργοστάσιό της. Σύμφωνα με όσα είχε πει η ίδια σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Espresso: “Κάναμε χονδρική κοσμημάτων και είχαμε φτιάξει ένα μεγάλο εργοστάσιο στην αρχή στην οδό Μπενάκη, στο κέντρο, και ύστερα στην Αργυρούπολη. Το 1994 έγινε μια μεγάλη διάρρηξη διάρκειας τριών ημερών… Ήταν Πρωτοχρονιά. Μπήκαν από ακάλυπτους χώρους, χτυπούσε ο συναγερμός, ερχόταν η Αστυνομία και δεν έβρισκε τίποτε. Αυτοί δούλευαν και έκοβαν με οξυγόνο τα χρηματοκιβώτια και μπροστά δεν φαινόταν τίποτε. Χάθηκε ολόκληρη περιουσία τότε. Σημερινά χρήματα, περί τα 20.000.000 ευρώ. Από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξαν όλα για μας. Είχα πάθει κατάθλιψη. Έγινα εκατό κιλά… Έτρωγα σαρδέλα με μαρμελάδα από τη στενοχώρια, δεν ήξερα τι έκανα. Όμως, κάποια στιγμή και επειδή ο μικρός γιος μου ήταν μόλις τεσσάρων ετών, λέω στον εαυτό μου: “Αν πάθεις κάτι, ποιος θα τον μεγαλώσει;” Έτσι, μια ωραία πρωία, βγάζω από τις ντουλάπες όλα τα πολυτελή ρούχα, τα κλειδώνω σε ένα δωμάτιο και λέω “ξεκίνα από την αρχή και να είσαι ευχαριστημένη που από το 1971 έως το 1994 έζησες πολύ καλά”. Είχε βουίξει ο Τύπος της εποχής για αυτό το ριφιφί”.

Πώς έσωσε τη ζωή του συζύγου της
Όπως έχει δηλώσει η ίδια, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso, η ιστορία της γνωριμίας με το σύζυγό της, είναι μυθιστορηματική: “Του έσωσα τη ζωή. Γνωριστήκαμε το 1969 στην Κρήτη. Είχα πάει να επισκεφθώ συγγενείς μου, είχαμε βγει για καφεδάκι και βλέπω έναν άντρα να με κοιτάζει επίμονα. Μια εμένα, μια το ρολόι του… Πέρασε αρκετή ώρα που με φλέρταρε έτσι, αλλά μου έκανε εντύπωση που συγχρόνως κοιτούσε επίμονα την ώρα. Στο τέλος περνάει μπροστά μου, αφήνει ένα σημείωμα με το όνομα “Κωνσταντίνος” και το τηλέφωνό του και φεύγει. Εκείνος βιαζόταν να προλάβει την πτήση του για Αθήνα, γιατί ήταν ο πατέρας του ετοιμοθάνατος, αλλά επειδή του άρεσα πολύ δεν ήθελε και να με χάσει. Όταν έφτασε, το αεροπλάνο είχε ήδη τροχοδρομήσει και το έχασε. Το αεροπλάνο που έχασε έπεσε στην Κερατέα και σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Το όνομά του υπήρχε στη λίστα. Δυο μέρες μετά του τηλεφώνησα και η πρώτη του κουβέντα ήταν “Μου έσωσες τη ζωή”.

Ο άντρας μου είναι 12 χρόνια μεγαλύτερός μου. Σκεφθείτε ότι θέλαμε τόσο πολύ να παντρευτούμε αμέσως μόλις γνωριστήκαμε και επειδή ήμουν ανήλικη, εκείνα τα χρόνια ενηλικιωνόμαστε στα 21, χρειάστηκε να υπογράψει ο πατέρας μου. Στην αρχή δεν υπέγραφε ώσπου τον πείσαμε. Μητέρα έγινα το 1973”.

Με νονά τη Σοφία Βέμπο
Στην ίδια συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει μεσοαστική την οικογένειά της. Ο πατέρας της είχε υπηρετήσει στην στην Αεροπορία και πολέμησε στον αλβανικό πόλεμο. Υπήρξε εθελοντής με τον συμμαχικό στρατό. Εκεί γνώρισε τον Μίμη Τραϊφόρο και την τραγουδίστρια της νίκης, τη Σοφία Βέμπο, που ήταν και η νονά της βουλευτού.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας αύριο – Γιορτάζει η μισή Ελλάδα

    25.10.2025 23:20
  • Ένας γóης στα 67 του ο Γιάννης Λάτσιος: Ξυρισμένος και ανανεωμένος με 28χρoνη καλλoνή

    04.10.2025 14:16
  • Πέθανε ο Τσαλίκης

    04.10.2025 11:57
  • Ερωτευμένος ο Εμμανουήλ Καραλής! Αυτή είναι η κούκλα σύντροφός του

    04.10.2025 11:28
  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ – ΞΥΠΝΗΣΕ ΞΑΝΑ Ο «ΕΦΙΑΛΤΗΣ»

    02.10.2025 22:47
  • Λένα Σαμαρά: Έτσι είναι ο τάφος της σήμερα – Εξαιρετικά σπάνια η περίπτωση της

    02.10.2025 20:09
  • 4 συγγενείς που πρέπει να αποφύγετε μετά τα 60

    02.10.2025 20:00
  • Σoκ μόλις μαθεύτnκε για τον Βασίλη Μπισμπίκη

    02.10.2025 19:33
  • Αuτό είναι το πιο τεμπέλικο ζώδιο – Βαριέται τα πάντα

    02.10.2025 18:57
  • Άκανθα πτέρνας: Τι είναι – Γιατί εμφανίζεται – Πώς να την θεραπεύσετε με φυσικό τρόπο

    02.10.2025 18:39

Δημοφιλή

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

12.01.2026 23:14

Έκτακτo από Πάτρα: Μόλις μαθεύτnκε για την Λόρα, με ποιον συναντήθηκε

12.01.2026 22:53

Γεωργία Κρητικού: Πώς είναι 5 μήνες μετά τον θάνατο της κόρης της,...

12.01.2026 22:20

Ματέο Παντζόπουλος – Ελένη Μενεγάκη : Μόλις μαθεύτηκε

12.01.2026 21:56

ΑΝΕΙΠΩΠΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ: Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός επιχειρηματίας

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here