Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Μητσοτάκης: «Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας»

Ειδήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
by Newsroom 07.09.2019 23:43
Newsroom 07.09.2019 23:43
0

«Δύο μήνες μετά τις εκλογές, η χώρα έχει γυρίσει σελίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός – Ανακοίνωσε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου

Σειρά μέτρων όπως τη διατήρηση του αφορολόγητου, μέτρα ελάφρυνσης για πολίτες και επιχειρήσεις, αναστολή του ΦΠΑ για τρία χρόνια στις νέες οικοδομές, είναι ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ανακοίνωσε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους και την καθιέρωση του θεσμού της επιστολικής ψήφου.

Δύο μήνες μετά τις εκλογές, η χώρα έχει γυρίσει σελίδα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι οι πολίτες στις 7 Ιουλίου από την απογοήτευση πέρασαν στη θετική έκπληξη και μετά την εύλογη προσδοκία.

«Αχνοφέγγει η ελπίδα. Επιστρέφει η εθνική αυτοπεποίθηση ότι ενωμένοι μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε», τόνισε.

«Δεν θα εμφανίσω ποτέ την Ελλάδα αδύναμη στη διεθνή σκακιέρα», τόνισε. Μόλις 45 ημέρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, ο πολιτικός χρόνος έχει πυκνώσει πολύ. Και ζούμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα των πρώτων 1.000 ωρών, γιατί σε τόσες ώρες λύθηκαν προβλήματα που χρόνιζαν.

«Μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Γιατί όσα υποσχεθήκαμε ήταν προσεκτικά μελετημένα και κοστολογημένα», ανέφερε.

«Στην Οικονομία, πρώτο μας μέλημα ήταν να ανασάνουν όλοι οι Έλληνες, παντού στη χώρα. Γι’ αυτό και ψηφίσαμε, νωρίτερα από ό,τι είχα εξαγγείλει πέρυσι από αυτό εδώ το βήμα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ώστε τα εκκαθαριστικά όλων να είναι από εφέτος -και όχι από το 2020, κατά μέσο όρο 22% χαμηλότερα. Κάτι που νομίζω ότι το έχουν διαπιστώσει, πια, όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πόλεις και χωριά. Εντοπίστηκαν και «πάγωσαν» οι προκλητικές συντάξεις για λίγους. Και με το νέο βελτιωμένο σύστημα των 120 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, ανακουφίζονται εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με μικρότερο επιτόκιο, ελάχιστη καταβολή και χωρίς την απειλή κατασχέσεων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί από προχθές.

Και καλώ όσους έχουν χρέη να ενταχθούν σε αυτήν τη ρύθμιση. Διότι είναι η τελευταία. Δεν θα υπάρξει άλλη», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ξεμπλοκάρονται επενδύσεις που βάλτωναν για καιρό στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολιτικής αδιαφορίας. Προωθούνται άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Αεροδρόμιο Αθηνών. Για το τελευταίο, είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Μπήκε μπροστά το σχέδιο ανάταξης της ΔΕΗ. Και μην ξεχνάμε πως, ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, τελειώσαμε οριστικά με τα capital controls!».

Διατήρηση του αφορολόγητου, μείωση του φόρου επιχειρήσεων και αναστολή ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα για τη φορολογία. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα που θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020.

  • «Μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την τόνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, αλλά και τη στήριξη της οικογένειας απέναντι στον δημογραφικό κίνδυνο.
  • Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
  • Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.
  • Ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
  • Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%.
  • Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
  • Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
  • Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
  • Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
  • Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.
  • Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.
  • Σύντομα, ωστόσο, η προστασία αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας θα πάρει πιο θεσμική και μόνιμη μορφή».

«Απευθείας σε κλινικές τα ογκολογικά φάρμακα»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απευθείας χορήγηση των ογκολογικών φαρμάκων σε κλινικές. «Έτσι, οι καρκινοπαθείς ασθενείς που κάνουν εκεί τις θεραπείες τους δεν ταλαιπωρούνται, πλέον, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.
Και σε λίγο, τα ακριβά αυτά φάρμακα θα φτάνουν στο σπίτι ή σε κοντινά φαρμακεία χωρίς κόστος για τον πολίτη», σημείωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, στην πλαισίωση των ανεξάρτητων αρχών από στελέχη με διεθνές κύρος, αλλά και στις αλλαγές του υπουργείου Εσωτερικών στη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών, για να απελευθερωθούν «από τα δεσμά της παραλυτικής απλής αναλογικής».

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα για μια Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος και Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου , ενώ σκοπεύει να μετατρέψει τη ΔΕΘ σε  σε βήμα «δωδεκάμηνου προγραμματισμού. Μεσοπρόθεσμων κατευθύνσεων. Αλλά και δημοκρατικής λογοδοσίας».

«Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες», αναμένεται ότι θα πει, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, προτάσσοντας τη σκληρή δουλειά, τη σοβαρότητα και την καλή προετοιμασία.

«Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αλλαγή του κλίματος, όπως αποτυπώθηκε και στις επαφές του με Ευρωπαίους ηγέτες. «Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Που δεν μιλά μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά αναζητεί κοινές λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις της ηπείρου μας. Από την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση μέχρι το προσφυγικό και τις ευκαιρίες της κοινής αμυντικής πολιτικής.Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Μόνο σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, καλή προετοιμασία και έμφαση στο αποτέλεσμα. Δεν μας αξίζει τίποτε λιγότερο», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Στις πρώτες σειρές βρίσκονταν μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.  Η τελετή εγκαινίων τελέστηκε υπό τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με την καινοτομία, μπορούν να μας βάλουν στον παγκόσμιο χάρτη και να ανατρέψουν το brain drain. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην τιμώμενη χώρα, Ινδία, που μετέχει με σημαντική επιχειρηματική αποστολή.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Τζήκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου, ως ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα που προκήρυξε η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Ο ελληνικός σταυρός μπαίνει στα φανάρια – Τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνεις

    30.11.2025 23:58
  • Λακωνία: Έκρηξη και φωτιά σε καφετέρια γεμάτη κόσμο στη Νεάπολη – Δεν υπήρξαν τραυματίες

    30.11.2025 23:52
  • Μόλις μαθεύτηκε η χρονολογία της χειροβομβίδας που ανατίναξε τον 19χρονο Ραφαήλ και σοκάρει

    30.11.2025 23:29
  • Λούτσα: Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, που ήρθε για την ορκωμοσία της κοπέλας του και σκοτώθηκε – «Δυστυχώς είναι το παιδί μου…»

    30.11.2025 22:34
  • Έκτακτo για π.Αντώνιο – Τούμπα όλα στην υπόθεση

    30.11.2025 20:27
  • Έκτακτo για Σπύρο Μπιμπίλα

    30.11.2025 19:58
  • «Γιατί με πολεμάτε ακόμα;»: Πλάνταξε στο κλάμα ο Αναγνωστόπουλος όταν έμαθε πως η μικρή Λυδία άλλαξε επίθετο

    30.11.2025 19:15
  • ΣΟΚ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

    30.11.2025 18:59
  • ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραλύει η χώρα για δύο ημέρες

    30.11.2025 18:22
  • Φρικτό θανατηφόρο: Νεκρή η 17χρονη Αλίκη, θετικός στο άλκοτεστ ο οδηγός του μοιραίου διπλοκάμπινου

    29.11.2025 17:35

Δημοφιλή

06.12.2025 00:02

Θρήνος για την Ειρήνη – Πέθανε στα 53 της χρόνια – Ήταν...

05.12.2025 23:25

Νεκρή η μητέρα, θετική στο αλκοτέστ η οδηγός – Έπεσαν από τα...

05.12.2025 23:06

Έκτακτn είδηση για αγρότες, σoκ τι συνέβn πριν λίγο

05.12.2025 22:54

Αλεξανδρούπολη: Άσχημο παιχνίδι της μοίρας, για ζευγάρι! Πίσω από την κλειστή πόρτα,...

05.12.2025 22:38

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: Κλείνουν σταθμοί Μετρό στο κέντρο της Αθήνας

05.12.2025 22:03

EKTAKTO – Καραμπόλα πέντε οχημάτων

05.12.2025 21:38

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά τον «Byron» – Πότε θα «χτυπήσει» στη...

05.12.2025 20:46

ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

Πρόσφατα

05.12.2025 22:15

Ξάνθη: Ένοικοι γηροκομείου ποζάρουν ξανά για ένα ημερολόγιο – Δείτε φωτογραφίες από...

05.12.2025 22:03

EKTAKTO – Καραμπόλα πέντε οχημάτων

05.12.2025 21:38

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας μετά τον «Byron» – Πότε θα «χτυπήσει» στη...

05.12.2025 21:27

Γωγώ Μαστροκώστα: Auτή έιναι η μορφή καρκίνου που πάσχει

05.12.2025 21:05

Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα κατάφερε, υπέστn...

05.12.2025 20:46

ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

05.12.2025 20:35

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

05.12.2025 20:26

Δάκρυσε και η Παναγία στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο...

05.12.2025 20:10

Ανακοπή καρδιάς: 6 προειδοποιητικά σημάδια που θα νιώσετε λίγες μέρες πριν

05.12.2025 19:46

Τραγωδία: Τρεις Νεκροί Αστυνομικοί και 13 τραυματίες – Πήγαν να κάνουν έξωση...

05.12.2025 19:25

Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Μόλις μαθεύτnκε η είδηση για την σχέση...

05.12.2025 19:14

Έκλεισαν και άλλη Εθνική Οδό οι αγρότες – Αποκλεισμός επ’αόριστον στην κυκλοφορία

05.12.2025 18:37

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Παραλύει» ξανά η χώρα – Μόλις ανακοινώθηκε

05.12.2025 18:18

Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Χρονοδιάγραμμα και κριτήρια

05.12.2025 18:08

Δεν τα κατάφερε η Αγγελική – Έφυγε σε ηλικία μόλις 49 χρονών

05.12.2025 17:44

Κακοκαιρία Byron: «Βούλιαξε» πασίγνωστη πόλη – Θυμίζει «Βενετία»

05.12.2025 17:32

ΕΚΤΑΚΤΟ Καιρός: Νέα πρόβλεψη Καλλιάνου – Τι έρχεται αύριο Σάββατο

05.12.2025 17:10

Έκτακτn είδηση για όσους έχουν Netflix, μόλις έγινε γνωστό

05.12.2025 16:51

ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΤΕ: ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΙΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ KINDER

05.12.2025 16:18

Πέθανε απομονωμένη στα 61 από καρκίνο η όμορφη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

05.12.2025 15:38

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στη Λούτσα:...

05.12.2025 15:03

Σοκ! Σκότωσε τους γονείς του και έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί…

05.12.2025 14:23

Αν πάτε να βγάλετε λεφτά και δείτε αυτό στο ΑΤΜ, φύγετε όσο...

05.12.2025 14:06

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πέθαvε ο αγαπημένος ηθοποιός θρύλος στα 75, δυστυxώς δεν τα...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here