Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Τραγικός θάνατος 33χρονης μητέρας, Θεσσαλονίκη: “Έβαλε δαχτυλίδι για να αδυνατίσει αλλά χάλασε το…”

Ειδήσεις
by Newsroom 16.02.2017 11:19
Newsroom 16.02.2017 11:19
0

Πώς πέθανε τελικά η 33χρονη, που εισήχθη στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για λαπαροσκόπηση;

Το επιπλέον βάρος που είχε 33χρονη υγιέστατη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών την οδήγησε, με την παρότρυνση του γιατρού της, να τοποθετήσει γαστρικό δακτυλίδι προκειμένου να χάσει βάρος.

Ομως κατά την επέμβαση χάλασε το λαπαροσκόπιο, ενώ οι εν συνεχεία ιατρικές παραλείψεις δημιούργησαν μια χιονοστιβάδα αξεπέραστων προβλημάτων υγείας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί 4 αλλεπάλληλες ανεπιτυχείς επιδιορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις που τελικά μετά από 17 μέρες την οδήγησαν στον θάνατο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο σύζυγός έλαβε δάνειο 5.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα προκειμένου να δώσει το «φακελάκι» που ζήτησε ο γιατρός για να κάνει την επέμβαση, η οποία την οδήγησε στον θάνατο.

Το προκλητικό είναι ότι ο γιατρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόλις 20 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παθητική δωροδοκία και του επιβλήθηκε για το «φακελάκι» η πειθαρχική ποινή-χάδι της προσωρινής παύσης ενός έτους.

Αντίθετα, η Διοικητική Δικαιοσύνη επιδίκασε κάτι λιγότερο από 1,3 εκατ. ευρώ στον σύζυγο, στα δύο ανήλικα παιδιά (ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι), στους δύο γονείς και τον αδελφό της (στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και μηνιαία ποσά μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών κ.λπ.).

Η 33χρονη είχε εισόδημα από τις ελιές που διατηρούσε σε νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στο οποίο και έμενε οικογενειακώς. Ομως την απασχολούσε η παχυσαρκία της, καθώς ήταν 118 κιλά και είχε ύψος 1,68 μ.

Χάλασε το λαπαροσκόπιο

Ετσι, επισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκη καθηγητή πανεπιστημίου και γιατρό δημόσιου νοσοκομείου (ΕΣΥ). Εκεί η άτυχη μητέρα πείστηκε να υποβληθεί σε μια επέμβαση ρουτίνας, όπως τη χαρακτήρισε ο καθηγητής, δηλαδή σε γαστροπλαστική, με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης, προκειμένου να περιοριστεί η χωρητικότητα του στομάχου με περίδεση ρυθμιζόμενου γαστρικού δακτυλιδιού σιλικόνης (τεχνική Mclean).

Μάλιστα ως αμοιβή καθορίστηκε το ποσό των 5.000 ευρώ. Πράγματι, η 33χρόνη εισήχθη στο νοσοκομείο εκτός σειράς. Η επέμβαση ξεκίνησε λαπαροσκοπικά, αλλά λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο λαπαροσκόπιο, και συγκεκριμένα στον φωτισμό του ενδοσκοπίου, μετατράπηκε σε ανοιχτή επέμβαση.

Αφού οδηγήθηκε στον θάλαμο, αμέσως άρχισαν τα προβλήματα, όπως ταχυκαρδίες, δύσπνοια και δυσχέρεια αναπνοής και τελικά της χορηγήθηκε οξυγόνο. Από εκεί και μετά η κατάσταση της υγείας της ήταν αρνητικά ανεξέλεγκτη. Υποβλήθηκε σε παρακέντηση του αριστερού ημιθωρακίου και αφαιρέθηκαν 500 γραμμάρια υγρού. Αρχισαν πόνοι στην κοιλιά, καθώς υπήρχε διαφυγή περιεχομένου του στομάχου στο σημείο της συρραφής και ξεκίνησε παρεντερική διατροφή. Εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο λόγω περιτονίτιδας, καθώς υπήρχε πυώδης εκροή στο τραύμα και συγκέντρωση υγρού στη σπλήνα. Η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση (οίδημα στα άκρα, πάνω από 110 σφίξεις, δύσπνοια, καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια κ.λπ.) και, όπως καταγράφεται, είχε εισέλθει σε προθανάτια κατάσταση.

Τότε της γίνεται διασωλήνωση λόγω γενικευμένης φλεγμονώδους αντίδρασης SIRS (συμπτώματα σήψης) και καθολικής ανεπάρ­κειας. Εισάγεται για τρίτη φορά στο χειρουργείο για καθαρισμό κοιλιακής χώρας, τοποθέτηση παροχετεύσεων κ.λπ. Παρ’ όλα αυτά η κατάσταση χειροτερεύει. Εισάγεται για 4η φορά στο χειρουργείο λόγω αθρόας αιμορραγίας και υποβάλλεται σε νέα πλύση περιτοναϊκής κοιλότητας. Ομως η κατάσταση δεν ήταν πλέον αναστρέψιμη και 17 μέρες μετά την πρώτη επέμβαση απεβίωσε.

Μετά το μοιραίο συμβάν έγινε ένας αγώνας δρόμου για να προσδιοριστεί το βάρος και το ύψος της (δείκτης μάζας σώματος), καθώς αυτό καθόριζε την αναγκαιότητα ή όχι της επέμβασης.

Ετσι, τόσο το ύψος όσο και το βάρος άλλαξαν αρκετές φορές σε δημόσια έγγραφα -όπως αποφάνθηκε γραφολόγος-, γι’ αυτό και εμφανίζονται διάφορες καταγραφές, όπως 118, 108 και 105 κιλά και ύψος 1,68, 1,72 κ.λπ.

Μάλιστα υποστηρίχθηκε -αλλά δεν αποδείχθηκε- ότι λόγω της παχυσαρκίας της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ήταν σε φαρμακευτική αγωγή, όπως και ότι αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας. Τα ιατρικά λάθη

Τόσο το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχαν οι αναγκαίες επιστημονικές ενδείξεις που καθιστούσαν αναγκαία την επέμβαση, παρά τα όσα αντίθετα υποστήριζαν ο γιατρός και το νοσοκομείο, ενώ η συναίνεση της 33χρονης για την επέμβαση δόθηκε σύμφωνα με όσα της είπε ο γιατρός περί αναγκαιότητας διενέργειας της επέμβασης. Μάλιστα, σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά και πραγματικά δεδομένα, ο γιατρός «όφειλε να απέχει από τη διενέργεια της επέμβασης και να παραπέμψει τη θανούσα σε ενδοκρινολόγο, ψυχολόγο και διαιτολόγο» και όχι να την πείσει ότι «πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας» και έτσι να συναινέσει στη διεξαγωγή της.

Ακόμη, μετεγχειρητικά ο γιατρός εσφαλμένα εκτίμησε την κλινική κατάσταση και την εργαστηριακή εικόνα της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα «να μην προβεί στη δέουσα ιατρική φροντίδα», ενώ δεν διαπίστωσε εγκαίρως, παρά μετά την πάροδο 5 ημερών, ότι υπήρχε «διαφυγή του περιεχομένου του στομάχου από το σημείο συρραφής και πυορροή αυτού». Αλλά και οι τρεις μεταγενέστερες της αρχικής επεμβάσεις «δεν προσέφεραν στην αποκατάσταση της υγείας της, αλλά αντιθέτως την επιβάρυναν περισσότερο». Τελικά κρίθηκε ότι ο θάνατος οφείλεται σε παραλείψεις του θεράποντος γιατρού, ενώ η πρώτη επέμβαση έγινε χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίες ιατρικές ενδείξεις και με «πληροφορημένη συναίνεση».

Πηγή

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

12.01.2026 23:14

Έκτακτo από Πάτρα: Μόλις μαθεύτnκε για την Λόρα, με ποιον συναντήθηκε

12.01.2026 22:53

Γεωργία Κρητικού: Πώς είναι 5 μήνες μετά τον θάνατο της κόρης της,...

12.01.2026 22:20

Ματέο Παντζόπουλος – Ελένη Μενεγάκη : Μόλις μαθεύτηκε

12.01.2026 21:56

ΑΝΕΙΠΩΠΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ: Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός επιχειρηματίας

Πρόσφατα

18.01.2026 18:28

H Ιωάννα-Μαρία τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος, σπούδασε ψυχολογία και ίδρυσε την πρώτη...

18.01.2026 17:22

Η Ιωάννα που έστησε καντίνα στη Νέα Υόρκη και οι πελάτες έκαναν...

18.01.2026 15:45

Η εκπληκτική μεταμόρφωση ενός λεωφορείου του 1962 των ΚΤΕΛ Μακεδονίας – Το...

18.01.2026 14:48

Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι γεμάτο πέτρινους πύργους και θυμίζει.....

18.01.2026 14:44

Έλληνας έφτιαξε σπίτι βαρέλι που έρχεται στο χώρο σου, κοιμίζει 6 άτομα...

18.01.2026 13:54

Τον θυμάστε; Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε...

18.01.2026 13:53

Τούρκος δημοσιογράφος για την Άλωση το 1453: Αυτά τα μέρη δεν ήταν...

18.01.2026 13:35

Μάρκος Σεφερλής για την αγαπημένη του μητέρα: «Είναι 81 ετών και παραμένει...

18.01.2026 13:35

Τέλος τα ξενοδοχεία στην Κρήτη. Τώρα νοικιάζουν κρεβάτι… μέσα στις ελιές

18.01.2026 13:29

Καίτη Γαρμπή: «Δεν στήνεις τον άλλο στον τοίχο για μια απιστία. Θα...

18.01.2026 13:20

Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι φοιτητές και ποιο είναι το κόστος ενοικίασης –...

18.01.2026 13:14

Αν θυμάστε αuτά τα αντικείμενα είστε σίγουρα πάνω από 50 χρονών

18.01.2026 13:08

Κανείς δεν τον θυμήθηκε: Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν...

18.01.2026 13:01

O Ν. Οικονομόπουλος έφτιαξε ξενοδοχείο στη Μύκονο και η ομορφιά του ξεπερνά...

18.01.2026 10:32

Αγνώριστη σήμερα στα 65 η πασίγνωστη τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών

18.01.2026 10:12

Πότε είναι οι Α χαιρετισμοί για το 2026

18.01.2026 09:59

Έκτακτn είδηση για Ντέμη Νικολαΐδη

17.01.2026 17:47

Είδατε πρώτα μια χελώνα ή μια καμήλα; Τι αποκαλύπτει αυτό για το...

17.01.2026 17:46

Τι συμβαίνει στην ψυχή όταν το σώμα θάβεται;

17.01.2026 17:44

Το τεστ προσωπικότητας με το πιρούνι: Τι αποκαλύπτει για εσένα ο τρόπος...

17.01.2026 17:43

Λίπος στο συκώτι: Τι να τρώτε για να το μειώσετε χωρίς φάρμακα...

17.01.2026 17:41

Η παρασκευή σπιτικού ελληνικού γιαουρτιού είναι μια απλή και φυσική διαδικασία

17.01.2026 17:39

Πώς να αντιμετωπίσετε μουχλιασμένους, φουσκωμένους ή ξεφλουδισμένους τοίχους χωρίς να προσλάβετε επαγγελματία

12.01.2026 23:37

«Λόρα φοβόμαστε, επικοινώνησε μαζί μας»: Έκκληση από την μητέρα της 16χρονης που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here