Πήρε 3 παλιά Λάστιχα και τα μετέτρεψε σε κάτι πανέμορφο για το μπαλκόνι της! - Fanpage

Πήρε 3 παλιά Λάστιχα και τα μετέτρεψε σε κάτι πανέμορφο για το μπαλκόνι της!

Λίγα πράγματα είναι πιο διασκεδαστικά για τα παιδιά από μια κατασκευή στον κήπο και όταν μία περιλαμβάνει και την ανακύκλωση παλιών σκουπιδιών και ομορφαίνει τον κήπο, πως να μην την αγαπήσεις;

Η Tanya Visser, γκουρού κηπουρικής από την Νότια Αφρική μας δείχνει πώς να βοηθήσουμε τα μικρά μας να φτιάξουν μεγάλες γλάστρες για τον κήπο χρησιμοποιώντας παλιά λάστιχα.

Στο βίντεο που έφτιαξε το The Gardener Magazine της Visser, χρησιμοποιεί αστάρι σαν βάση για να βάψει τα λάστιχα, έχοντας βάλει πλαστικό κάτω για να προστατέψει το γρασίδι.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε αστάρι PVA που διαλύεται στο νερό γιατί είναι τέλειο για τα παιδιά – αν, ή μάλλον όταν, βαφτούν κάπου, ξεπλένεται με νερό.

2

Αφήστε τα παιδιά να απλώσουν το αστάρι ελεύθερα, βάφοντας τις εγκοπές των λάστιχων. Μόλις τελειώσουν με όλα τα λάστιχα, τοποθετήστε τα με όποιο τρόπο θέλετε χρησιμοποιώντας το πιο φαρδύ σαν βάση. Βεβαιωθείτε ότι ο πάτος του έχει στρωμένη μια πλαστική σακούλα και κάντε μερικές τρύπες στη σακούλα για να περνάει το νερό.

3

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ό,τι χρώματα έχετε για να διακοσμήσουν τα παιδιά τα λάστιχα. “Αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι”, λέει η Visser. “Φτιάξτε ό,τι σχέδιο θέλετε πραγματικά – πατουσάκια, σκελετούς, οτιδήποτε!” Ξύπνησε το παιδί που κρύβει μέσα της με την πολύχρωμη ζωγραφική, το γέλιο και την παραδοχή ότι δεν είναι καλή σ’αυτο το κομμάτι.

4

Όταν στεγνώσει η μπογιά, βάλτε μερικά πετραδάκια και μετά προσθέστε χώμα και λίπασμα.

5

Τέλος, φυτέψτε φυτά με έντονα χρώματα για νεανική εμφάνιση. “Σκεφτείτε την διασκέδαση, τα χρώματα και την συντήρηση των φυτών”, συμβουλεύει η Visser χαμογελαστή.

6

“Από πραγματικά παλιά λάστιχα βγήκε κάτι διασκεδαστικό (πέρα από την ζωγραφική μου, φυσικά) και νομίζω ότι είναι υπέροχο.

Σίγουρα θα θέλουν τα παιδιά να φροντίζουν τον κήπο για πολύ καιρό”, λέει η Visser. “Και να θυμάστε, όταν το βαρεθείτε, το σκίζετε, βάζετε τα φυτά στον κήπο και διαλέγετε κάτι άλλο για εκεί… Οι επιλογές είναι άπειρες.”

Credit: gardening.diyeverywhere.com

Αφήστε το σχόλιο σας: