Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Γυναίκα
  • STORIES
  • DIY
  • Διακόσμηση
  • VIDEOS
  • VIRAL
  • PETS
  • Γαστρονομία
  • Travel
  • ΣΤΥΛ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Κόσμος
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Άθλητικά
  • ΖΩΔΙΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Media
  • Lifestyle
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Copyright 2022 - All Right Reserved.

Φιλέλληνας Από Την Αυστρία Συγκλονίζει Προσφέροντας 3,5 Τόνους Ανθρωπιστικής Βοήθειας Στην Καβάλα

Αφιερώματα
φιλέλληνας
by Dpourn 09.10.2021 20:05
Dpourn 09.10.2021 20:05

Φιλέλληνας Από Την Αυστρία Μας Συγκλονίζει Προσφέροντας 3,5 Τόνους Ανθρωπιστικής Βοήθειας Στην Καβάλα

Φιλέλληνας: Η δράση του αποτελούσε «κοινό μυστικό» για πολλά χρόνια. Ο Αυστριακός Φιλέλληνας, ερωτεύτηκε την Ελλάδα όταν την επισκέφτηκε για πρώτη φορά μαζί με την οικογένειά του πριν από 35 χρόνια. Η αγάπη που έλαβε σε εκείνο το πρώτο ταξίδι ήταν εκείνη που «πυροδότησε» την ατελείωτη προσφορά του Γιώργιου-Θεοδόσιου Τρόμπητερ προς της Ελλάδα.

Μάλιστα, ο ίδιος μαζί με την γυναίκα του βαφτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και παντρεύτηκαν με ορθόδοξο γάμο στην Ουρανούπολη. Επέλεξαν για γαμήλιο ταξίδι την Θάσο. Διαβάστε παρακάτω την τεράστια προσφορά αυτού του ανθρώπου προς τον τόπο που αγάπησε.

Η προσφορά του ήταν «κοινό μυστικό»

Στη μικρή κοινωνία της Χρυσούπολης, στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αποτελούσε “κοινό μυστικό”, χρόνια τώρα, η προσφορά αγάπης ενός Αυστριακού φιλέλληνα.

Ονομάζεται Γεώργιος-Θεοδόσιος Τρόμπητερ και πριν από ένα χρόνο περίπου μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και δύο συμπατριώτες του, έφεραν 3,5 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια για τις ανάγκες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Χρυσούπολης.

Ο κ. Τρόμπητερ έγινε, μάλιστα και νονός δύο παιδιών νεαρών οικογενειών του Δήμου Νέστου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

Η αγάπη του συνταξιούχου Αυστριακού για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τους κατοίκους της “μετρά” ήδη 35 χρόνια, όταν μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και τις δυο κόρες τους, την Εύα – Μαρία και την Μπιάνκα επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Η πρώτη επαφή

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης επίσκεψης, στο καφενείο κάποιου ορεινού χωριού, ένας παππούς άρχισε να παίζει με τα δύο μικρά κορίτσια και κάποια στιγμή σηκώθηκε από το καφενείο και πήγε στο περίπτερο για να αγοράσει σοκολάτες.

Η τόσο απλή αυτή χειρονομία συγκίνησε πολύ τον κ. Τρόμπητερ και, όπως εξομολογήθηκε χρόνια αργότερα, ήταν μια κίνηση, που όχι μόνο τον ξάφνιασε αλλά ήταν και πρωτόγνωρη για τον ίδιο.

Φωτορεπόρτερ στο επάγγελμα, στο τμήμα μάρκετινγκ της εφημερίδας “Στάιερ” της ομώνυμης αυστριακής πόλης, ο κ. Τρόμπητερ έμεινε χωρίς δουλειά, όταν η εφημερίδα αγοράστηκε από εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων.

Η ανεργία ήταν μια δύσκολη κατάσταση, που τον στεναχώρησε αφάνταστα.

Τότε, η σύζυγός του Ελένη τον παρακίνησε να επισκεφθεί και πάλι το Άγιο Όρος. Θα ήταν η δεύτερη επίσκεψή του στη μοναστική πολιτεία.

Η πρώτη τον σημάδεψε και επέστρεψε στην πατρίδα του πραγματικά αναγεννημένος. Έτσι, συνδέθηκε πνευματικά με την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου και τον ηγούμενό της, γέροντα Παρθένιο, ο οποίος στη συνέχεια έγινε και πνευματικός του πατέρας. Μετά και τη δεύτερη αυτή επίσκεψη, ο Αυστριακός φιλέλληνας και η σύζυγός του βαφτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και παντρεύτηκαν στην Ουρανούπολη με ορθόδοξο γάμο. Για γαμήλιο ταξίδι ήρθαν για πρώτη φορά στη Χρυσούπολη και στη Θάσο.

Ο Γεώργιος – Θεοδόσιος Τρόμπητερ έγραψε και βιβλία που αναφέρονται στην Ελλάδα και τους Έλληνες και τα έσοδα από τα δύο πρώτα τα διέθεσε στα άρρωστα παιδιά της Αυστρίας. Ενώ για να γράψει ένα βιβλίο θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς, όπως λέει, οπουδήποτε αλλού σταματάει η έμπνευσή του.

Ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα, συνταξιοδοτήθηκε, και τα χρήματα της σύνταξής του αποδείχτηκαν αρκετά για τη λιτή ζωή της οικογένειάς του.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η βοήθεια προς τον πλησίον έγινε για τον ίδιο φιλοσοφία και στάση ζωής.
Όταν η αγαπημένη του χώρα, η Ελλάδα, μπήκε σε κρίση, δεν ήταν δυνατόν να μην αναλάβει δράση κι έτσι τα έσοδα από τα βιβλία του δόθηκαν για τη στήριξη των παιδιών στην Ελλάδα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια από τη βόρεια Αυστρία

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γεώργιος – Θεοδόσιος Τρόμπητερ ήρθε για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα κι αυτή τη φορά συνοδευόταν από δύο συμπατριώτες του, τον Βόλφγκανγκ Μανγκ και τον Κριστόφ Στίπσιτς, με τους οποίους δεν γνωρίστηκε σε κάποια πόλη της Αυστρίας, αλλά στη …Θάσο.
Μαζί τους έφεραν και την πολύτιμη βοήθεια για τις άπορες οικογένειες της Χρυσούπολης, που έχουν παιδιά.

Παιδικές τροφές, παπούτσια, ρούχα, χριστουγεννιάτικα δώρα, φίλτρα νερού, σχολικά είδη, παιχνίδια, φάρμακα για τους ηλικιωμένους του γηροκομείου και πολλά άλλα αγαθά ήταν η βοήθεια που παρέδωσαν στις αποθήκες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Χρυσούπολης, μαζί με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, προσφορά όλα των ανθρώπων της περιοχής τους.

Και μπορεί η σύνταξη του κ. Τρόμπητερ να μην ξεπερνά τα 700 ευρώ τον μήνα, ωστόσο η αγάπη του για την Ελλάδα είναι τόσο μεγάλη που παρακινεί ευαισθητοποιημένους ανθρώπους της περιοχής, όπου ζει, προκειμένου να βοηθήσουν οικογένειες με μικρά παιδιά που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Οι τρεις Αυστριακοί ήρθαν στη Χρυσούπολη αθόρυβα και το ίδιο αθόρυβα αποχώρησαν, χωρίς να επιζητούν την προβολή.

Ήταν οι μαρτυρίες των ιερέων που παρέλαβαν την ανθρωπιστική βοήθεια αυτές που έκαναν γνωστό το μεγαλείο της ψυχής αυτών των ανθρώπων και ιδιαιτέρως του κ. Τρόμπητερ, ενός ευτυχισμένου παππού πέντε εγγονιών, που στις 3 Δεκεμβρίου, έκλεισε έξι δεκαετίες ζωής.

Το ευχαριστώ

Στις 22 Αυγούστου η προσφορά του μεγάλου φιλέλληνα ανταμείφθηκε με μια λιτή εκδήλωση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Χρυσούπολης όπου ομόφωνα, αποφάσισε να τιμήσει τον φίλο, τον αδελφό, τον κ. Γεώργιο-Θεοδόσιο Τρόμπητερ και να τον αναγορεύσει Ευεργέτη της, χαρίζοντας μία πλακέτα ως ένδειξη αγάπης και απόλυτου σεβασμού.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αμπελακιώτου Βασιλική ανέφερε:

“Πριν περάσω στον λόγο της σημερινής μας συγκέντρωσης θα ήθελα να αναφερθώ στον ΄Ανθρωπο που αγάπησε πολύ την πόλη μας και στο έργο του, το οποίο πολλοί από εσάς ίσως να μην το γνωρίζουν.
Ο κ. Γεώργιος-Θεοδόσιος Τρόμπητερ κάνει μεγάλο αγώνα στην πατρίδα του την Αυστρία για να βοηθήσει οικογένειες με παιδιά του Δήμου μας που έχουν ανάγκη.
Από τα χρήματα που εμπιστεύθηκε και άφησε στη Φιλόπτωχο βοηθήσαμε στα παρακάτω:

1. Πληρώσαμε φροντιστήρια μαθητών για Αγγλικά αλλά και για προετοιμασία πανελληνίων εξετάσεων για όλη τη χρονιά και θα συνεχίσουμε.
2. Πληρώσαμε τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η. σε οικογένειες που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
3. Στο Γυμνάσιο Χρυσούπολης πήραμε 3 υπολογιστές και 1 προντζέκτορα.Επίσης πληρώσαμε Δεκατιανό για 15 παιδιά για όλη την χρονιά.
4. Φάρμακα στο Ε.Σ.Υ και στο Γηροκομείο.
5. Νοσήλεια σε παιδάκια που χρειάστηκε να επισκεφτούν γιατρούς.
6. Θέρμανση για όλο τον χειμώνα σε πάνω από 20 οικογένειες.
7. Βαπτίσαμε 7 παιδιά που δεν είχαν την δυνατότητα οι γονείς τους.
8. Στο ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ. προσφέραμε μικρές ηλεκτρικές συσκευές, που έφερε ο Γιώργος από την Αυστρία και μία Ηλεκτρική κουζίνα.
9. Στηρίξαμε ένα παιδάκι από την παιδούπολη πληρώνοντας τις συνεδρίες για λογοθεραπεία και εργοθεραπεία για όλη τη χρονιά.
10. Μοιράσαμε τρόφιμα και ρούχα την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα σε πολλές οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τα 3 φορτηγά γεμάτα τρόφιμα-ρούχα-ηλεκτρικές συσκευές-δώρα και παιγνίδια τα οποία έφεραν ο Γιώργος και οι φίλοι του και τα οποία μοιράστηκαν τα Χριστούγεννα, σε οικογένεις με παιδιά που τα είχαν ανάγκη.

Όλα αυτά τα υλοποίησε η Φιλόπτωχος χάρη στον κ. Γιώργο και στον Πατέρα Θεοδόσιο που είδαν το έργο μας και μας εμπιστευθήκανε.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τον Πατέρα Τιμόθεο. Ο οποίος σε όλη αυτή τη προσπάθεια είναι δίπλα μας. Με τις συμβουλές του κάνει πιο εύκολο το έργο μας.

Μετά από όλα αυτά το Δ.Σ.της Φιλοπτώχου ομόφωνα αποφάσισε να τιμήσει τον φίλο μας, τον αδελφό μας, τον κ. Γεώργιο-Θεοδόσιο Τρόμπητερ και να τον αναγορεύσει Ευεργέτη της, χαρίζοντας μία πλακέτα ώς ένδειξη αγάπης και απόλυτου σεβασμού.

Επίσης στον φίλο του και φίλο μας Βόλφανγκ. O οποίος με χαρά και με χαμόγελο, συνόδευσε τον Γιώργο τα Χριστούγεννα. Έφεραν τα φορτηγά με τα δώρα,χαρίζουμε αυτή την πλακέτα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για να θυμάται τους φίλους του στην Χρυσούπολη.

Και τέλος να ευχαριστήσουμε και τις συζύγους των φίλων μας, την Ελένη και την Μπέτυ. Και φυσικά όλους τους φίλους του στην Αυστρία που στηρίζουν το έργο του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας. Στον Άνθρωπο που μας έκανε πολλές φορές να δακρύσουμε από συγκίνηση, για την ανιδιοτελή προσφορά του”.

Ακολουθήστε το Fanpage στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

  • Ένας μεγάλος Φιλέλληνας: Ποιος ήταν ο Γερμανός στρατιώτης που έσωσε μια ελληνική πόλη από την καταστροφή

    03.10.2022 11:59
  • Βέλγος Φιλέλληνας Μιλάει Άπταιστα Ελληνικά Και Σαρώνει Με Τα Βίντεο Του Το Διαδίκτυο

    16.05.2022 11:48
  • Ο Γερμανός Στρατιώτης Που Έσωσε Μια Ολόκληρη Ελληνική Πόλη Από Την Καταστροφή!

    18.04.2022 01:32
  • Βέλγος Φιλέλληνας Μιλάει Άπταιστα Ελληνικά Και Τα Βίντεο Του Σαρώνουν Στο Διαδίκτυο

    11.03.2022 16:52
  • Βέλγος Φιλέλληνας Σαρώνει το Διαδίκτυο Μιλώντας άπταιστα Ελληνικά στα Βίντεο του

    14.09.2021 18:35



Δημοφιλή

04.02.2023 21:07

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Από το γλέντι στο πένθος – Ο Γέρος του Μοριά...

04.02.2023 20:04

Παραμένει γλυκύτατη και εντυπωσιακή: Δείτε πως είναι στα 75 της η Πόπη...

01.02.2023 18:51

Γιάννης Χρυσομάλλης – Yanni: Ο διεθνούς φήμης συνθέτης από την Καλαμάτα, που...

29.01.2023 14:54

Ο γόης των ’80s με τα γαλάζια μάτια: Δείτε πως είναι σήμερα...

27.01.2023 23:35

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Η ασυμβίβαστη αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που δεν παντρεύτηκε...

27.01.2023 21:40

Ο gentleman του ελληνικού κινηματογράφου: Πως είναι σήμερα στα 92 του ο...

27.01.2023 13:16

Αξέχαστος Παραράς: Για κάθε Στάθη Παναγιωτόπουλο υπήρχε ένας Αντώνης Παραράς να ξεπλένει...

26.01.2023 23:02

Παραμένει εντυπωσιακή πριν κλείσει τα 56: Με αυτό το κόλπο έχασε 6...

Πρόσφατα

05.02.2023 16:35

Το γλυπτό που αξίζει βραβείο: Φοιτητής καλών τεχνών στη Φλώρινα έφτιαξε την...

05.02.2023 16:23

Είπε αυτό που κανείς δεν έχει πει: Το βίντεο που πρέπει να...

05.02.2023 16:08

Έτοιμο για δράση το Jet Broom: Ο γίγαντας των εκχιονιστικών στη μάχη...

05.02.2023 15:53

Οδηγός εγκατέλειψε σκύλο στα χιόνια: Γυρνούσε σαν χαμένος, τον χτύπησε αυτοκίνητο

05.02.2023 15:34

«Εγκεφαλικά νεκρός», λίγες ώρες πριν χειρουργηθεί για να δοθούν τα όργανά του…...

05.02.2023 15:30

Αποκάλυψη βόμβα: Ασημίνα-Δαλάκα γυρίζουν στο Survivor All Star; Το spoiler από τον...

05.02.2023 15:13

Κώστας Μπακογιάννης για κακοκαιρία ”Barbara”: “Πρώτη μας έγνοια οι άστεγοι, οι ηλικιωμένοι,...

05.02.2023 14:52

«Οποίος λέει την αλήθεια.»: Νέο «χτύπημα» του Μάνου Δασκαλάκη στον Αλέξη Κούγια...

05.02.2023 14:42

Τραγική κατάληξη η 39χρονη: Πνίγηκε την ώρα που έτρωγε ψωμί

05.02.2023 14:28

Δύσκολες ώρες για την Αλιόνα Αμπράμοβα: Πέθανε ο… sugar daddy της και...

05.02.2023 14:07

Συγκινεί η Κλέλια Ρένεση: «Ένας μονογονέας έχει απέραντη κούραση, αγωνία και λαχτάρα»

05.02.2023 13:57

Δε πέθανα χώρισα : Ξέσπασε η Φαίη Ξυλά – Η δήλωση όλο...

05.02.2023 13:47

Κόλαφος η Μαρία Σολωμού: «Δεν έχουν θέματα να γεμίσουν τον τηλεοπτικό χρόνο...

05.02.2023 13:31

Σε πελάγη ευτυχίας η Ιωάννα Μαλέσκου: Είναι μυστικό το φύλο του μωρού,...

05.02.2023 13:20

Θρήνος στο καλλιτεχνικό χώρο: Μαθεύτηκε πριν από λίγο νεκρός γνωστός συνθέτης

05.02.2023 13:11

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα

04.02.2023 21:07

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Από το γλέντι στο πένθος – Ο Γέρος του Μοριά...

04.02.2023 20:47

Κατάθεση ψυχής από τον Φίλιππο Σοφιανό: «Δεν έχω λεφτά, αυτή είναι η...

04.02.2023 20:35

«Τρέμω ολόκληρη από την κορυφή μέχρι τα νύχια»: Συγκλονίζει η μητέρα της...

04.02.2023 20:20

6 ετών παιδί νίκησε τον καρκίνο και όλο το σχολείο τον υποδέχτηκε...

04.02.2023 20:05

«Τους έσωσαν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας» – Η δύναμη των «Χαιρετισμών» μέσα...

04.02.2023 20:04

Παραμένει γλυκύτατη και εντυπωσιακή: Δείτε πως είναι στα 75 της η Πόπη...

04.02.2023 19:49

Ερωτεύτηκε μέσω Facebook, παράτησε άνδρα και παιδί, αλλά της έφαγε 95.000 ευρώ...

04.02.2023 19:01

Χωρίς αβγά και ζάχαρη: Υγιεινό και ελαφρύ τιραμισού εύκολα, γρήγορα και που...

fanpage

Εάν είστε από τους ανθρώπους που “ψάχνονται”, που ανακαλύπτουν, που δημιουργούν, που ξέρουν να ζουν, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!

Η ομάδα του fanpage.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ότι πιο φρέσκο κυκλοφορεί.

Footer Logo

© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev


Back To Top
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
Fanpage
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Αφιερώματα
  • Κόσμος
  • Lifestyle
    • Γυναίκα
    • Εξομολογήσεις
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΣΤΥΛ
  • Media
  • Γαστρονομία
  • Διακόσμηση
  • Travel
  • Plus
    • Πολιτική
    • DIY
    • PETS
    • VIDEOS
    • VIRAL
    • Άθλητικά
    • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΖΩΔΙΑ
    • ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
© 2022 - Fanpage. All Rights Reserved | Powered by lagio.dev
Sign In

Keep me signed in until I sign out

Forgot your password?

Password Recovery

A new password will be emailed to you.

Have received a new password? Login here